Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Impozitare redusă pentru clădirile “eco” din Cluj

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat o hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru persoane juridice, beneficiare în anii fiscali 2021-2023 de cotă de impozitare redusă la impozitul pentru clădirile “verzi” de clasă energetică A, care dețin o asemenea certificare oficială recunoscută la nivel mondial.

Ajutorul de minimis se acordă firmelor care dețin clădiri „verzi”, începând din 2021 până în 31 decembrie 2023, numărul estimat de beneficiari fiind de 30, acesta putând fi extins până la epuizarea bugetului schemei. Certificările admise sunt BREEAM, LEED, DGNB, CASBEE și Green Star.

Valoarea ajutorului este de 3,6 milioane de lei, fără a putea depăși 20.000 de euro de fiecare, repartizat pe trei ani. Reducerea este impozitului este de 20-50% și se acordă în cazul în care clădirea deține un certificat de performanță energetică clasa A și un certificat care atestă sustenabilitatea clădirii.

Reducerea de 50% se dă pentru calificativele Outstanding, Excellent (în sistemul BREEAM), Platinum, Gold (LEED), Gold (DNGB), 6 Stars (Greean STAR), S sau A (CASBEE. Cea de 35% este operabilă pentru Very Good (BREEAM), Silver (LEED, DGNB), 5 Stars (Green Star), B+ (CASBEE), iar cea de 20%, pentru Good (BREEAM), Certified (LEED) și B- (CASBEE).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluburile Rotary din Transilvania au făcut donații de aparatură medicală

Articolul următor

Proiect în premieră pentru Azomureș dedicat creșterii eficienței energetice a motoarelor electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share