Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect în premieră pentru Azomureș dedicat creșterii eficienței energetice a motoarelor electrice

DCIM100MEDIADJI_0003.JPG

Azomureș a anunțat astăzi că va derula în perioada 12 ianuarie – 15 decembrie 2021 proiectul – Creșterea eficienței energetice a motoarelor în cadrul planului Azomureș de eficiență energetică și schimbări climatice – cod SMIS: RO-ENERGY-0022, susținut printr-un grant din Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin intermediul EEA GRANT Norway 2014-2021, în cadrul programului Innovation Norway, valoarea grantului fiind de 601.000 euro.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea consumului de energie la o serie de motoare electrice de pe platforma de producție a îngrășămintelor (NPK, Azotat de amoniu 2, Azotat de amoniu 3 și Amoniac 3). Reducerea de energie electrică va fi de aproape 7.000 MW/an, iar amprenta de carbon se reduce semnificativ.

Este un proiect în premieră pentru Azomureș, prin atragerea unor fonduri externe. Completează eforturile noastre de a reduce gazele cu efect de seră (GES) pentru a atinge obiectele Uniunii Europene de reducere cu 55% a GES până în 2030. Azomureș a redus deja GES cu 50 % și este pe cale să atingă obiectivul de 55% în următorii ani. E o investiție importantă pentru Târgu Mureș, iar licitația de execuție este deschisă tuturor firmelor interesate, cu respectarea condițiilor din documentație”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

Pentru cei interesați, documentația de licitație poate fi descărcată de pe beneficiar.fonduri-ue.ro iar ofertele se pot depune la sediul Azomureș, str. Gheorghe Doja nr. 300, Târgu-Mureș până în data de 05.02.2021. Detalii suplimentare referitoare la documentația de licitație pot fi obținute de la coordonatorul tehnic al proiectului, ing. Cătălin Blegescu, catalin.blegescu@azomures.com / 0733.775583

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Impozitare redusă pentru clădirile “eco” din Cluj

Articolul următor

Profi își recrutează viitorii angajați din Ardeal de pe băncile școlii

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share