Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect în premieră pentru Azomureș dedicat creșterii eficienței energetice a motoarelor electrice

DCIM100MEDIADJI_0003.JPG

Azomureș a anunțat astăzi că va derula în perioada 12 ianuarie – 15 decembrie 2021 proiectul – Creșterea eficienței energetice a motoarelor în cadrul planului Azomureș de eficiență energetică și schimbări climatice – cod SMIS: RO-ENERGY-0022, susținut printr-un grant din Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin intermediul EEA GRANT Norway 2014-2021, în cadrul programului Innovation Norway, valoarea grantului fiind de 601.000 euro.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea consumului de energie la o serie de motoare electrice de pe platforma de producție a îngrășămintelor (NPK, Azotat de amoniu 2, Azotat de amoniu 3 și Amoniac 3). Reducerea de energie electrică va fi de aproape 7.000 MW/an, iar amprenta de carbon se reduce semnificativ.

Este un proiect în premieră pentru Azomureș, prin atragerea unor fonduri externe. Completează eforturile noastre de a reduce gazele cu efect de seră (GES) pentru a atinge obiectele Uniunii Europene de reducere cu 55% a GES până în 2030. Azomureș a redus deja GES cu 50 % și este pe cale să atingă obiectivul de 55% în următorii ani. E o investiție importantă pentru Târgu Mureș, iar licitația de execuție este deschisă tuturor firmelor interesate, cu respectarea condițiilor din documentație”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

Pentru cei interesați, documentația de licitație poate fi descărcată de pe beneficiar.fonduri-ue.ro iar ofertele se pot depune la sediul Azomureș, str. Gheorghe Doja nr. 300, Târgu-Mureș până în data de 05.02.2021. Detalii suplimentare referitoare la documentația de licitație pot fi obținute de la coordonatorul tehnic al proiectului, ing. Cătălin Blegescu, catalin.blegescu@azomures.com / 0733.775583

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Impozitare redusă pentru clădirile “eco” din Cluj

Articolul următor

Profi își recrutează viitorii angajați din Ardeal de pe băncile școlii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share