Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profi își recrutează viitorii angajați din Ardeal de pe băncile școlii

Rețeaua de supermarketuri Profi a inițiat proiecte europene de 1 milion de euro prin care 400 de elevi din Banat și Ardeal vor fi angrenați în activități practice care le vor facilita angajarea ulterioară.  

Proiectul “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine”, în valoare de 2,3 milioane de lei, se află în implementare în perioada 2020-2022 și își propune facilitarea trecerii de la educație la muncă în rândul a 200 de elevi din Regiunile Nord-Vest și Centru.

Grupul țintă este reprezentat de 200 de elevi din învățământul secundar și terțiar nonuniversitar (liceal, clasele IX-XII/XIII, filierele teoretică, vocațională, tehnică, învățământul profesional, învățământul postliceal). Prin parcurgerea programului regional de învățare la locul de muncă elevii vor avea șansa să își dezvolte noi competențe profesionale și să experimenteze direct ce presupune derularea unei activități profesionale.

Prin accesarea serviciilor de consiliere și orientare profesională vor avea posibilitatea să afle mai multe despre propria persoană, despre propriile aspirații și despre oportunitățile obținerii unei cariere de succes.

Un alt proiect, “Parteneriat pentru educație. Program regional de învățare la locul de muncă”, de 2,3 milioane de euro, se derulează în aceeași perioadă și își propune creșterea participării elevilor din Regiunea Vest la programe de învățare prin derularea de stagii de practică la locul de muncă și de internship.

Ținta o reprezintă 185 de elevi din Regiunea Vest (județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara). PRF, în calitate de lider, în parteneriat cu Inovatrium, vizează să faciliteze tranziția de la școală la o viață activă și să sprijine traseul profesional prin constituirea și consolidarea unui parteneriat regional școlar, plecând de la nevoile actuale identificate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect în premieră pentru Azomureș dedicat creșterii eficienței energetice a motoarelor electrice

Articolul următor

Cooperativa Someș Arieș va avea fabrici de nutrețuri și brânzeturi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share