Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cooperativa Someș Arieș va avea fabrici de nutrețuri și brânzeturi

Fermierii grupați în Cooperativa Someș Arieș (CSA) vor concretiza în acest an două unități de producție.

Prima dintre fabricile vizate este una de nutrețuri combinate. „Avem în derulare o investiţie din fonduri europene, sperăm ca într-o lună să începem construcţia. Facem această fabrică pentru a deservi fermele membre ale cooperativei, în număr de 78, şi 30 de ferme colaboratoare.

Bugetul de investiţii pentru fabrică este de 3,2 milioane de euro. Mai vrem să accesăm programul IMM Invest pentru procesare, să achiziţionăm o unitate unde producem brânzeturi, care va costa câteva sute de mii de euro, şi un camion, cu 150.000 de euro“, a spus directorul general, Ioan Opriţa, la videoconferința BT Agropower.

Acesta conduce una dintre cele mai mari cooperative agricole din România, cu afaceri anuale de 48 de milioane de lei, și susţine că finanţarea nu a fost niciodată o problemă pentru CAS. El spune că formele asociative devin interesante pentru bănci atunci când fermierii învaţă să fie mai prudenţi și mai vigilenţi.

CAS Apahida, din judeţul Cluj, este o organizație formată din 78 de membri cooperatori. Aceasta a luat naștere ca o evoluție a Asociației Crescătorilor de Taurine din Cluj-Napoca. Fermierii clujeni cultivă 6.369 ha de teren agricol, livezi și vii și cresc 7.654 de animale.

Total
63
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profi își recrutează viitorii angajați din Ardeal de pe băncile școlii

Articolul următor

Tiger Someș a demarat recrutările de început de an

Citește si:
Total
63
Share