Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au demarat lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul – Cantemir

Săptămâna trecută, asociarea formată din Drumuri Bihor SA, Trameco SA și Drum Asfalt a început lucrările aferente proiectului european de reamenajare a circulațiilor rutiere, feroviare și pe bicicletă, pe coridorului Nufărul-Cantemir din Oradea. Lucrările au demarat pe tronsonul cuprins între str. Arieșului și str. Muntele Găina, urmând fie efectuate săpăturile la cotă pentru realizarea pistei de biciclete și a trotuarului.

„Începem lucrările la un proiect major pentru Oradea, deoarece acesta prevede reabilitarea unuia dintre cele mai mari și mai importante bulevarde din oraș, bulevardul Nufărul – Cantemir. Prin acest proiect vom reamenaja carosabilul, urmând să avem o stradă cu patru benzi – două benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi încă un aliniament verde lângă liniile de tramvai”, a declarat primarul Florin Birta.

Fonduri europene

Contractul de execuție a lucrărilor pentru coridorul Nufărul-Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Proiectul este amplasat în zona funcțională urbană a municipiului Oradea, strada Nufărului aflându-se pe traseul Drumului Național DN76 (European E79) Deva – Oradea. Tronsonul din strada Nufărului propus pentru intervenție are o lungime de 1.641 m, o cale de tramvai dublă cu lungimea de 1.540 m, cu un carosabil cu câte două benzi de circulație pe sens, iar pe partea dreaptă, pe sensul de intrare în localitate, există spații de parcare, un trotuar variabil de 3 m lățime și de asemenea un spaţiu verde variabil. Strada Dimitrie Cantemir, amplasată în continuarea străzii Nufărului pe traseul Drumului Naţional DN76, ajunge până în centrul istoric al municipiului. Tronsonul propus pentru execuţia lucrărilor de intervenţie are o lungime de 1.031,16 m, având de asemenea o cale de tramvai dublă cu lungimea de 1.022 m, un carosabil cu câte două benzi de circulație pe sens, cu spaţii de parcare în zonele unde configuraţia terenului a permis, cu trotuar și cu spații verzi variabile.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din Drumuri Bihor SA – lider de asociere, Trameco SA – asociat 1 și Drum Asfalt SRL – asociat 2, iar valoarea contractului este de peste 50 milioane de lei fără TVA.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SUMAL 2.0 descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii sectorul silvic

Articolul următor

Elrond a lansat aplicația care va atrage milioane de oameni în tehnologia blockchain

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
14
Share