Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muncitorii necalificați, solicitați în producția de mobilă

Producătorul de mobilier Ecolor Jucu are disponibile în prezent 50 de locuri pentru muncitori necalificaţi la asamblarea și montarea pieselor la fabrică, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Cel mai mare producător de mobilier din Cluj a declanșat un proces de standardizare pe parcursul a trei luni, pe model japonez. Fabrica Ecolor, care execută majoritatea producției pentru grupul suedez Ikea, a pornit anul trecut o campanie de recrutare la unitatea din Jucu.

Printre posturile scoase la concurs se numără operatori de utilaje, muncitori în producție, electricieni, mecanici de întreținere. Ecolor și-a reluat activitatea după încheierea stării de urgență în toate sectoarele de producție.

Compania privată cu capital suedez are 650 de angajați și produce mobilier pentru export, în principal către magazine și depozite Ikea. Firma-mamă este Gyllensvaans Möbler (Suedia), companie de familie, producător de mobilier din 1946 și furnizor al Ikea din 1952.

Fabrica de la Jucu are o suprafață construită de 57.000 mp, produsele finite fiind realizate din PAL și MDF. Ecolor a ajuns în 2019 la 635 de angajaţi, potrivit Ministerului Finanţelor Publice și se clasa pe locul trei în topul celor mai mari exportatori de mobilă din țară, după Aramis Invest şi Taparo, ambele din Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Transporturilor: șantierele merg bine pe A3, prost pe A10

Articolul următor

Tranzacție însemnată pe piața transporturilor. Holdingul International Alexander se extinde prin achiziția Vio Transgrup

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share