Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Transporturilor: șantierele merg bine pe A3, prost pe A10

Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021, susține noul secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Horațiu Cosma.

“Am făcut o vizită de lucru pe Autostrada Transilvania (A3), pe sectoarele de lângă Cluj-Napoca și Târgu-Mureș – și pe Autostrada Sebeș – Turda (A10). Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km dintre Nădășelu și Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei.

Se lucrează cu 100 de utilaje la organizarea de șantier, drumurile de acces, marcarea șantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile și vom obține toate autorizațiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, a spus oficialul MTI.

“Pe șantierul de 10 km dintre Ungheni și Târgu-Mureș al A3, constructorul a ajuns la 35% stadiu fizic, la șase luni de la debutul lucrărilor. Zilele trecute, grinzile de beton au început să fie ridicate pe primele structuri și vor continua în următoarele săptămâni. Cea mai mare parte a rețelelor de utilități au fost relocate. Suntem extrem de optimiști că, până la finalul anului, vom circula pe acest sector.

Tronsonul 2 al A10 a ajuns la 85% stadiu fizic, constructorul executând lucrări la viaductul peste calea ferată și nodul rutier Teiuș, precum și la terasamente, șanțuri betonate sau taluzări pe întreg proiectul. Acesta și-a asumat că va finaliza lucrarea în această vară. Nu suntem mulțumiți de modul în care s-a derulat proiectul ce a fost contractat tocmai în 2014. Vom monitoriza în continuare extrem de serios mobilizarea antreprenorului”, a declarat Cosma.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programatorii din Cluj și Timișoara, pe lista Tellence Technologies

Articolul următor

Muncitorii necalificați, solicitați în producția de mobilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share