Auto HR/Joburi Industrie Investitii Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

HELLA dezvoltă și consolidează centrul administrativ din Timișoara

Lider în industria automotive, grupul german HELLA dezvoltă serviciile administrative în România, de unde va coordona activitatea la nivel global. Cu 10 ani experiență în rețeaua internațională a corporației, HELLA Corporate Center Timișoara acoperă servicii complexe pentru companie. Anul 2021 aduce oportunități de carieră pentru profesioniști și deschide o nouă etapă pentru echipa de la Timișoara. Despre aceasta, dar și despre ce înseamnă provocarea de a-ți reafirma calitățile la dimensiuni globale, am discutat cu Mirabela Chera, directorul HELLA Corporate Center Timișoara.

 

Trecem printr-o perioadă cu incertitudini pentru mediul economic, dar veștile dinspre HELLA România sunt bune: dezvoltă divizia de servicii administrative. Ce înseamnă mai exact acest lucru?

Cu un total de peste 4000 de angajați, România este deja una dintre cele mai mari și mai importante locații în cadrul rețelei globale a HELLA. Această poziție se va consolida în viitorul apropiat, iar HELLA Corporate Center Timișoara se poziționează drept cel mai mare centru administrativ internațional al companiei, cu responsabilități globale. De la acest nivel, nu vom furniza numai servicii către membrii grupului, ci vom realiza și procese și standarde puternice, până la gradul de excelență. Astfel, ne asumăm o influență tot mai vastă și ne intensificăm rolul de conducere. Pentru a atinge însă acest obiectiv, avem nevoie de angajați calificați, care sunt motivați, creativi și dornici să lucreze într-o companie cu operațiuni globale. În următorii ani, vom crea peste 100 de noi locuri de muncă în centrul administrativ.

Lista joburi disponibile în HELLA România – Carieră | HELLA

Procesul de creștere presupune și o mărire considerabilă a echipei. Cum va arăta aceasta?

În HELLA Corporate Center Timișoara, avem o echipă puternică, formată din specialiști în domenii diverse. Acum, avem posibilitatea să ridicăm nivelul de experiență, prin asimilarea responsabilităților globale. Este o manifestare a încrederii pe care compania ne-a acordat-o, că putem îmbunătăți ceva ce facem deja bine. Departamente precum financiar, logistică, resurse umane sau IT cresc în același ritm. Ceea ce le oferim, în principal, colegilor noi este anume această calitate globală a activității, cu poziții de decizie.

Serviciile corporate sunt pragmatice, tranzacții și procese. Cum se manifestă însă inventivitatea umană?

Credem în calitatea umană, pentru că dincolo de procese, oamenii sunt cei care le insuflă viață. Echipele noastre se bazează din ce în ce mai mult pe soluții automatizate, așa-numiții roboți (RPA) care înlocuiesc sarcinile repetitive. Nu înlocuiesc însă oamenii, ci mai degrabă le oferă libertatea de a îndeplini sarcini colaborative și non-standardizate, precum dezvoltarea conceptelor sau implicarea în proiecte globale. Și aici ajungem la o altă trăsătură pe care o prețuim și o încurajăm: creativitatea. Cu ajutorul acesteia, vom intensifica procesele începute deja de digitalizare, de standardizare și automatizare.

Ce fel de oameni doriți să se alăture companiei?

Noi oferim oportunități atât pentru specialiști din domeniul serviciilor administrative, calificați în shared services, dar și tinerilor, care vin cu un tip de gândire neconvențional. Această trăsătură este cu atât mai importantă cu cât ne dorim să avem colegi noi capabili să aibă o viziune globală asupra proiectelor. Implicați, dispuși să învețe și să-și folosească latura creativă.

Ce poziție ocupă, odată cu această nouă direcție, locația din România în grupul HELLA? Dar față de competitorii din piață?

Scopul nostru este să ne stabilim drept un reper pentru grupul HELLA, cu toate categoriile de servicii administrative. HELLA Corporate Center Timișoara ocupă un loc unic pe piață, pentru că avem o paletă extraordinar de vastă și diversă a serviciilor. Indiferent de domeniul de calificare al candidaților, își pot găsi un loc cu perspective profesionale în echipa noastră. În plus, tocmai datorită acestor oportunități numeroase, șansele de dezvoltare în carieră, de specializare în diferite zone de activitate, sunt multiple. Suntem conștienți și de rolul nostru în comunitate și cultivăm parteneriatele cu mediul academic, dorind să oferim condiții de formare practică a tinerilor, în proiecte și procese care au cele mai noi tehnologii.

Cum credeți că va arăta, în ianuarie 2022, HELLA Corporate Center Timișoara, după acest an, în care va trece printr-o repoziționare la nivelul grupului HELLA?

Anul 2022 ne va găsi într-o clădire complet modernizată, cu spații adaptate nevoilor angajaților, cu servicii mai complexe, mai diversificate, mai digitalizate, cu o echipă mai mare. Ne dorim să ne întoarcem fizic la lucru, în condiții de siguranță pentru angajați, păstrând componenta de flexibilitate pe care am adaptat-o rapid în perioada pandemiei.

În final, cu întreaga experiență acumulată, avem încredere că putem fi un pol de excelență în HELLA și, desigur, pentru mediul economic.

Despre HELLA

Cu renume mondial în domeniul automotive, HELLA a venit în România în 2005, stabilind, în vestul țării, un standard înalt de producție și de dezvoltare a inovațiilor. În prezent, HELLA România înseamnă un centru administrativ la Timișoara, trei fabrici, la Timișoara, Arad și Lugoj, precum și trei centre de proiectare și dezvoltare, în Timișoara și Craiova. Primele două unități de producție realizează sisteme electronice de diferite tipuri, iar fabrica din Lugoj produce sisteme de iluminat și optice. Pe termen lung, compania dezvoltă tehnologie și produse în tendințele viitorului: electrificare, conectivitate și conducere autonomă.

Related posts

2,67 mil. EUR din negocierile consumatorilor cu băncile. De acum și persoanele juridice se pot adresa CSALB

Ligia Voro

Investițiile anului în Aiud: Proiecte de peste 59 milioane de lei vor fi derulate în 2020

Papuc Irina

Transdara Arad, membru al Grupului Atlassib, a ieşit din insolvenţă

Stefana Muresan

Orange – cifră de afaceri de 986,8 milioane euro în 2016

Stefana Muresan

Aeroportul Sibiu: numărul pasagerilor a crescut cu aproape o treime

redactia

Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

redactia

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

Mobilitatea electrică în România, de la strategie la implementare

Stefana Muresan

Parcare office privată din Cluj, disponibilă public peste noapte

Nora Dumitrescu

Clujul și-a luat “partea leului” în Consiliul pentru Dezvoltare Nord-Vest

Nora Dumitrescu

Universitățile antreprenoriale ale Ardealului

Nora Dumitrescu

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi angajează 108 oameni pentru fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică: 750 de miliarde de euro pentru „tranziția către o societate digitală și verde”. România va primi 31,2 miliarde

Ion Surdu

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Ion Surdu

Mitiska REIM secures €123 mil. from Erste Bank for retail parks

Ionut Oprea

Creștere de peste 70% ale conturilor de economii ale persoanelor fizice la BCR

Traian Dan

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Stefana Muresan

Câștigătorul Sibiu-Boița, desemnat, sunt pregătite modificări la legislație

Ligia Voro

Liceul German, redeschis la Sebeș, orașul cu investiții de peste 1 mld. de euro

Stefana Muresan

Hungary at MIPIM 2018, projects and investments

Ionut Oprea

De ce Canada, Asia și Australia trebuie să facă IT Outsourcing în România

redactia

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea lanțului Ecofarmacia din Transilvania de către gigantul Phoenix

Papuc Irina

“Noua Timişoara”, cu nouă piaţetă pietonală și trafic coborât pe două nivele subterane

Stefana Muresan

Leave a Comment