Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Terenul pentru edificarea Tunelului Meseș, predat beneficiarului

Municipalitatea zălăuană a predat statului român terenul pentru realizarea tunelului rutier Meseș. Instituția a efectuat demersurile care îi revin pentru demararea lucrărilor la secțiunea 3B – tunel rutier cu profil de autostradă în zona Meseș a Autostrăzii Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre în urma căruia a fost emis acordul privind scoaterea definitivă din fondul forestier, respectiv defrișarea suprafeței de 6.528 mp, fond forestier proprietatea publică a municipiului, pentru realizarea obiectivului de investiții menționat.

De asemenea, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Zalăului și administrarea Consiliului Local al municipiului în domeniul public al statului român, a terenului de 6.528 mp, în vederea realizării obiectivului de investiții derulat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Investiție absolut necesară și utilă, acest proiect va contribui semnificativ la reducerea aglomerației din municipiu, realizarea de legături între rețelele de transport, reducerea poluării, îmbunătățirea mediului și a calității vieții. Am predat statului român suprafața de teren pe care va fi realizată această investiție, iar implicarea și sprijinul administrației locale în realizarea proiectului vor continua”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Noul tronson de 41 km al Autostrăzii Transilvania (A3), din județul Sălaj, Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, ce include tunelul sub Munții Meseș, e estimat la 800 de milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA). Ministerul Transporturilor a estimat că până în 2025 se va putea putea circula pe toate loturile din autostradă din Sălaj.

Valoarea estimată a contractului este de 800 de milioane de euro, fără TVA, iar durata contractului, 12 luni proiectarea și 36 luni execuția lucrărilor. Tronsonul de autostradă va avea numeroase lucrări de artă: viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă (65 de obiective), de 13 km; tunelul Meseș, cu două galerii, în lungime de 2,89 km, și cu două benzi de circulație pe sens.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În anul pandemiei, românii au investit cei mai mulți bani în amenajarea curților cu pavele

Articolul următor

Tipografia din Apahida se va concentra pe investițiile "verzi"

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share