Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Terenul pentru edificarea Tunelului Meseș, predat beneficiarului

Municipalitatea zălăuană a predat statului român terenul pentru realizarea tunelului rutier Meseș. Instituția a efectuat demersurile care îi revin pentru demararea lucrărilor la secțiunea 3B – tunel rutier cu profil de autostradă în zona Meseș a Autostrăzii Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre în urma căruia a fost emis acordul privind scoaterea definitivă din fondul forestier, respectiv defrișarea suprafeței de 6.528 mp, fond forestier proprietatea publică a municipiului, pentru realizarea obiectivului de investiții menționat.

De asemenea, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Zalăului și administrarea Consiliului Local al municipiului în domeniul public al statului român, a terenului de 6.528 mp, în vederea realizării obiectivului de investiții derulat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Investiție absolut necesară și utilă, acest proiect va contribui semnificativ la reducerea aglomerației din municipiu, realizarea de legături între rețelele de transport, reducerea poluării, îmbunătățirea mediului și a calității vieții. Am predat statului român suprafața de teren pe care va fi realizată această investiție, iar implicarea și sprijinul administrației locale în realizarea proiectului vor continua”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Noul tronson de 41 km al Autostrăzii Transilvania (A3), din județul Sălaj, Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, ce include tunelul sub Munții Meseș, e estimat la 800 de milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA). Ministerul Transporturilor a estimat că până în 2025 se va putea putea circula pe toate loturile din autostradă din Sălaj.

Valoarea estimată a contractului este de 800 de milioane de euro, fără TVA, iar durata contractului, 12 luni proiectarea și 36 luni execuția lucrărilor. Tronsonul de autostradă va avea numeroase lucrări de artă: viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă (65 de obiective), de 13 km; tunelul Meseș, cu două galerii, în lungime de 2,89 km, și cu două benzi de circulație pe sens.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În anul pandemiei, românii au investit cei mai mulți bani în amenajarea curților cu pavele

Articolul următor

Tipografia din Apahida se va concentra pe investițiile "verzi"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share