Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uzina Silcotub produce țevi din oțel special pentru piața energetică

Combinatul zălăuan din grupul Tenaris a început să producă țevi dintr-un material special pentru a răspunde exigențelor formulate de companiile din sectorul energetic.

Țevi din material Thor 115, un oțel marcă înregistrată Tenaris special dezvoltat pentru proiecte exigente din industria energetică, au plecat din Zalău spre șantierele de construcție ale unor termocentrale de ultimă generație din Europa, precum cea de la Marghera Levante, America de Sud și Orientul Mijlociu.

“Pentru că țevile influențează eficiența și fiabilitatea centralei, fiecare proiect a fost abordat cu mare atenție de echipa TenarisSilcotub, astfel încât produsele să plece perfect din fabrică”, au justificat reprezentanții companiei metalurgice.

Grupul Tenaris, cu fabrici în România la Zalău, Câmpina și Călărași, experimentează în prezent producția de oțel în sistem ecologic, împreună cu alte patru companii internaționale: Edison, Snam, Tenoa și Techint. Ele vor implementa un proiect ce are ca scop producția de oțel folosind tehnologia hidrogenului “verde”.

Acesta se derulează în fabrica Tenaris din Dalmine (Italia), fiind primul pas din tranziția energetică către emisii zero. Producătorul de ţevi industriale, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro.

Societatea exportă 80% din producţie, principalii său clienţi fiind OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, Autoliv. Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 tone oţel şi produce pentru industriile energetică şi automotive. TenarisSilcotub e cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei asocieri de constructori se bat pentru Canalul Morii

Articolul următor

Al treilea an consecutiv, compania Elmas Brașov câștigă locul I în cadrul concursului mondial „Project of the Year” organizat de Elevator World

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share