Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei asocieri de constructori se bat pentru Canalul Morii

Consorții conduse de societăți de construcții din județele Cluj și Mureș au depus oferte pentru modernizarea Parcului Ion Luca Caragiale, contract estimat la 3,7 milioane de euro.

Acestea sunt Construct Mapcom Târgu-Mureș, CML.RO Bistriţa; DE Construct Project Consult Cluj-Napoca, Construct Regiunea Transilvania Șimleu Silvaniei, RO-Verde Landscaping București; Nord Conforest, Costin și Vlad Birou de Proiectare Cluj-Napoca.

Ofertele se află în etapa evaluării tehnice, iar câştigătorul ar urma să fie anunţat la început de toamnă. Soluția propusă de arhitecți presupune amenajarea integrală a unei suprafețe de 1 ha care cuprinde parcul și străzile O. Petrovici și G. Barițiu, din Cluj-Napoca.

Se propune descoperirea Canalului Morii, al cărui traseu sistematizat a fost acoperit în anii ‘80 cu o dală de beton, cu amenajări și sistematizări pe verticală pentru a facilita accesul pietonal la luciul de apă, însoțite de amenajări peisagere specifice cursurilor de apă.

Propunerea vizează desființarea parcării din fața Palatului Telefoanelor și extinderea parcului. De asemenea, se propune o pasarelă pietonală peste canal, în zona mediană a parcului pentru a asigura o trecere către sinagoga existentă pe strada G. Barițiu și pentru a încuraja redeschiderea unui traseu istoric spre Dealul Cetățuii, prin reconstruirea Podului Nemților, peste Someș, într-un viitor apropiat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferința „Orașe și comunități. Viziune 2030", joi 4 februarie, la Oradea

Articolul următor

Uzina Silcotub produce țevi din oțel special pentru piața energetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share