Operatorul privat Transferoviar Călători (TFC) Cluj a devenit cel mai competitiv la nivelul introducerii tehnologiei în țara noastră, însă trebuie să își modernizeze materialul rulant, relevă o analiză a platformei România Feroviară.
“Când am ajuns prima oară la Aeroportul Otopeni cu Transferoviar Călători, am văzut automatul de bilete pe care scria „Din respect pentru călători, standarde europene la prețuri românești!”. Pentru a îndeplini 100% ce scrie în prezentare mai au de îndeplinit doar un singur criteriu.
Dacă la capitolul mers de tren TFC își consolidează de la an la an statutul de operator feroviar cel mai orientat către nevoile călătorilor, am văzut că au integrat modul de lucru din teren și în mediul online. TFC și-a schimbat recent interfața site-ului propriu, devenind în momentul de față operatorul din România cu cel mai simplu, discret, elegant și ușor de utilizat site din România.
Totul este atât de simplu și intuitiv încât normalitatea sec. XXI ne surprinde la modul cel mai plăcut. Tabelele sunt clare, hărțile sunt intuitive, iar afișarea în timp real a trenurilor în traseu devine o opțiune pe care vrem să o vedem pe site-ul oricărui operator.
Acum TFC mai are de îndeplinit criteriul materialului rulant care, chiar dacă este salubrizat impecabil, la interior începe să dea semne de oboseală morală (DH2) și așteptăm cu nerăbdare noile achiziții produse după anii 2000”, constată experții în infrastructură.
Principalii jucători naționali în acest sector erau, în 2019, CFR Călători București (afaceri de 2,1 miliarde de lei), Regio Călători Brașov (180 de milioane), TFC (110 milioane), Interregional Călători Cluj (44 de milioane) și Astra Trans Carpatic București (13 milioane).