Sanatate Ultimele stiri

70.000 euro pentru Institutul Inimii târgumureșean. Urmează și alte investiții

Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a primit astăzi echipamente în valoare de 70.000 de euro, donate de Organizația Salvați Copiii România și achiziționate cu sprijinul Libris.ro și, implicit, a cumpărătorilor de carte. 

 

În urmă cu 6 ani nu anticipam să contribuim cu o asemenea sumă: 500.000 euro părea un prag greu de atins. Ne bucurăm că solidaritatea cititorilor care aleg Libris.ro este într-o continuă creștere și că împreună putem fi alături de Salvați Copiii, oferind un sprijin activ în dotarea unităților medicale și nu numai”, a declarat Virgil Oniță, CEO Libris.ro.

Echipamentele achiziționate sunt: rampă oxigen salon – 12 bucăți pentru 2 saloane, Rotem Stigma – sistem automat de monitorizare a sângerării prin trombelastometrie și Staerter kit, Lavoare aseptice reanimare – 5 bucăți, Lavoare bloc operator – 3 bucăți.

În România se efectuează între 300 şi 350 de operaţii de chirurgie cardiovasculară pediatrică anual, dar rămân nerezolvate aproximativ 600-700 cazuri anual, care se transferă de la un an la altul, cu consecinţe negative asupra calității vieţii şi prognosticului acestor copii.

În prezent, centrul cardiovascular pediatric din Târgu Mureş este singurul cu activitate completă în regim 24/7 pentru chirurgie cardiovasculară pediatrică şi cardiologie pediatrică clinică şi intevenţională.

„Dacă până acum exista şi posibilitatea de a trimite în străinătate cazurile care depăşeau capacitatea de absorbţie a sistemului nostru sau aceea ca echipe antrenate pentru a face diferite misiuni să vină în România, în acest moment aceste canale sunt închise. E nevoie de o dotare urgentă, pentru a nu ţine copiii pe lista de aşteptare”, a explicat prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IBCvT.

 

Investiții de 1 milion de euro

În prima parte a anului 2021, reprezentanții Salvaţi Copiii România au anunțat că organizația investeşte 1 milion de euro în dotarea secţiilor de pediatrie şi terapie intensivă neonatală, a căror stare s-a deteriorat în context pandemic. În Mureș, vor fi dotate şi Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, cu echipamente în valoare de  66.265 euro – dispozitiv Unique CFM pentru monitorizarea EEG, ECG, rSO2 în completarea sistemului de hipotermie controlată, aparat ventilaţie tip nCPAP, ventilator de transport, robot de UV, 2 monitoare de funcţii vitale și Spitalul Clinic Județean Mureș cu echipamente în valoare de 13.735 euro – monitor funcții vitale și masă radiantă. De asemenea, alte cel puțin 10 unități medicale sunt vizate de investiția de 1 milion de euro.

Parteneriatul cu Libris.ro este unul dintre cele mai vechi și consecvente pe care le avem la nivel local. Fiecare comandă care primește o donație din partea cititorilor reprezintă un semn că aceștia sunt empatici față de mesajul Salvați Copiii, iar deschiderea lor către proiectele Salvați Copiii este un semn de încredere. De asemenea, pe lângă sprijinul companiilor, mizăm și pe solidaritatea tuturor celor ce doresc să se implice, completând formularul de redirecţionare a 3,5%  din impozitul pe venit. Ne dorim să existe și mai multe companii și persoane fizice care să urmeze acest exemplu”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5%  din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro , pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

 

 

Related posts

Sibiul va transforma o fost groapă de gunoi într-o zonă verde de mari dimensiuni

Papuc Irina

Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetății Oradea, realizate în procent de 73%

Traian Dan

Peste 150 de milioane de lei sprijin pentru apicultori în perioada 2020 – 2022

Traian Dan

Clădirea Rapid SA Bistrița va fi demolată pentru ridicarea unui magazin

redactia

CJ Cluj demareaza procedura de analizare, identificare si achizitionare a unui imobil care sa gazduiasca Spitalul Pediatric Monobloc

Stefana Muresan

Investiție de 1,8 milioane de euro făcută de Continental la Carei: o nouă stație de epurare a apei

Stefana Muresan

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor: „pandemia de Covid-19 va opri globalizarea”

Papuc Irina

Guvernul deschide o nouă nișă pe piața cardurilor: tichetele sociale pe suport electronic

Ion Surdu

Din 1 ianuarie 2021 carburanții s-au scumpit în medie cu 6 bani/litru

Traian Dan

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

Ionut Oprea

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

Gruita Ienasoiu

Hagag a finalizat lucrările pentru H Victoriei 109

Papuc Irina

Cooperarea româno-germană în domeniul educației, sprijinită printr-un parteneriat între FCBRG și UVT

Stefana Muresan

Consiliul Judeţean Arad atarge 10 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

redactia

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi inaugurat săptămâna viitoare. Suprizele pregătite pentru acest an

Papuc Irina

Dent Estet, investiție de 2 milioane de euro la Sibiu. „Aducem cele mai noi tehnologii din domeniul dentar din lume”

redactia

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca va fi reamenajat. A fost desemnată echipa câştigătoare a concursului internațional de soluții

Stefana Muresan

Aeroportul Cluj a înregistrat, luni, cel mai mare număr de pasageri din istorie – 10.189

Stefana Muresan

Peste 95.000 de locuitori de la nordul județului Sibiu vor avea acces la apă și canalizare cu ajutorul fondurilor europene

Ion Surdu

BT, creștere cu 45% a numărului de tranzacţii cu carduri în perioada ianuarie – octombrie

redactia

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

CNIPMMR a lansat programul de guvernare al mediului de afaceri

Traian Dan

Proiectarea şi execuţia a aproape 70 de km din autostrada Sibiu – Piteşti, scoase la licitaţie

Stefana Muresan

Leave a Comment