Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

70.000 euro pentru Institutul Inimii târgumureșean. Urmează și alte investiții

Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a primit astăzi echipamente în valoare de 70.000 de euro, donate de Organizația Salvați Copiii România și achiziționate cu sprijinul Libris.ro și, implicit, a cumpărătorilor de carte. 

 

În urmă cu 6 ani nu anticipam să contribuim cu o asemenea sumă: 500.000 euro părea un prag greu de atins. Ne bucurăm că solidaritatea cititorilor care aleg Libris.ro este într-o continuă creștere și că împreună putem fi alături de Salvați Copiii, oferind un sprijin activ în dotarea unităților medicale și nu numai”, a declarat Virgil Oniță, CEO Libris.ro.

Echipamentele achiziționate sunt: rampă oxigen salon – 12 bucăți pentru 2 saloane, Rotem Stigma – sistem automat de monitorizare a sângerării prin trombelastometrie și Staerter kit, Lavoare aseptice reanimare – 5 bucăți, Lavoare bloc operator – 3 bucăți.

În România se efectuează între 300 şi 350 de operaţii de chirurgie cardiovasculară pediatrică anual, dar rămân nerezolvate aproximativ 600-700 cazuri anual, care se transferă de la un an la altul, cu consecinţe negative asupra calității vieţii şi prognosticului acestor copii.

În prezent, centrul cardiovascular pediatric din Târgu Mureş este singurul cu activitate completă în regim 24/7 pentru chirurgie cardiovasculară pediatrică şi cardiologie pediatrică clinică şi intevenţională.

„Dacă până acum exista şi posibilitatea de a trimite în străinătate cazurile care depăşeau capacitatea de absorbţie a sistemului nostru sau aceea ca echipe antrenate pentru a face diferite misiuni să vină în România, în acest moment aceste canale sunt închise. E nevoie de o dotare urgentă, pentru a nu ţine copiii pe lista de aşteptare”, a explicat prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IBCvT.

 

Investiții de 1 milion de euro

În prima parte a anului 2021, reprezentanții Salvaţi Copiii România au anunțat că organizația investeşte 1 milion de euro în dotarea secţiilor de pediatrie şi terapie intensivă neonatală, a căror stare s-a deteriorat în context pandemic. În Mureș, vor fi dotate şi Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, cu echipamente în valoare de  66.265 euro – dispozitiv Unique CFM pentru monitorizarea EEG, ECG, rSO2 în completarea sistemului de hipotermie controlată, aparat ventilaţie tip nCPAP, ventilator de transport, robot de UV, 2 monitoare de funcţii vitale și Spitalul Clinic Județean Mureș cu echipamente în valoare de 13.735 euro – monitor funcții vitale și masă radiantă. De asemenea, alte cel puțin 10 unități medicale sunt vizate de investiția de 1 milion de euro.

Parteneriatul cu Libris.ro este unul dintre cele mai vechi și consecvente pe care le avem la nivel local. Fiecare comandă care primește o donație din partea cititorilor reprezintă un semn că aceștia sunt empatici față de mesajul Salvați Copiii, iar deschiderea lor către proiectele Salvați Copiii este un semn de încredere. De asemenea, pe lângă sprijinul companiilor, mizăm și pe solidaritatea tuturor celor ce doresc să se implice, completând formularul de redirecţionare a 3,5%  din impozitul pe venit. Ne dorim să existe și mai multe companii și persoane fizice care să urmeze acest exemplu”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5%  din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro , pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transferoviar se digitalizează: automate de bilete, afișaj în timp real

Articolul următor

Maramureșul și-a făcut operator de parcuri industriale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share