Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul și-a făcut operator de parcuri industriale

Parcuri Industriale SA, recent înființată la Baia Mare, este compania publică responsabilă cu găsirea surselor de finanțare pentru infrastructura viitoarelor obiective de acest gen din județ.

Administrația județeană a organizat o întâlnire cu o parte din primarii maramureșeni pentru a identifica posibile terenuri pe care se vor ridica parcurile industriale din județ. La discuții au participat reprezentanții primăriilor din localitățile Dumbrăvița, Groși, Târgu-Lăpuș, Satulung, Fărcașa, Șomcuta Mare, Recea, Sarasău.

“Este foarte important să începem demersurile privind demararea proiectului de parcuri industriale. Parteneriatul pentru consolidarea acestui proiect va fi  între unitățile administrativ teritoriale, care vor pune la dispoziție terenul, și Consiliul Județean (CJ) Maramureș, care va coordona întregul proiect prin compania Parcuri Industriale SA.

Această companie, înființată în ultima ședință a Consiliului Județean, este responsabilă cu găsirea surselor de finanțare pentru infrastructură. Principala sursă de finanțare va fi din fonduri europene, însă avem și posibilitatea finanțării din fonduri guvernamentale sau locale.

Am identificat deja câțiva potențiali investitori, iar pentru a putea înainta discuțiile cu aceștia trebuie să avem oferte foarte bine consolidate și atractive. E necesar să construim în județul nostru parcuri industriale și să atragem cât mai mulți investitori pentru a valorifica potențialul de dezvoltare a Maramureșului”, susține Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Uniunea Națională a Patronatului Român a solicitat înființarea de parcuri industriale în județ, polul principal de deschidere pentru infrastructura aeriană fiind Aeroportul Internațional Maramureș. Împreună cu operatorii, CJ Maramureș caută soluții pentru a deschide în acest an rute externe, cu mențiunea că are în vedere evoluția pandemiei și consecințele economice cauzate de acest aspect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

70.000 euro pentru Institutul Inimii târgumureșean. Urmează și alte investiții

Articolul următor

Arhitecții Clujului pun umărul la “salvarea” Floreștiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share