Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Boc îi cheamă pe japonezi să investească la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, a invitat investitorii din statul asiatic să se implice aici în domeniile tehnologia informației și inovare.

Acesta a avut o întrevedere online cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, în cadrul căreia s-a discutat despre cooperarea bilaterală și continuarea relațiilor la nivel de parteneriat strategic. Dialogul s-a axat pe posibilitățile de extindere a colaborărilor dintre municipiul Cluj-Napoca și Japonia, cu precădere în domeniul IT, al inovării, tehnologiei, business dar și în domeniile universitar și cultural.

„Am prezentat reprezentanților niponi obiectivele strategice ale municipalității și planul de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung, subliniind conceptul “Eco Not Ego” din abordarea Clujului.

Totodată am discutat despre evenimentul prin care se va marca aniversarea celor 100 de ani de relații diplomatice româno-japoneze și posibilitatea de a face orașului Matsuyama o donație de tei românești, copacul păcii, ca simbol al prieteniei. Am discutat și despre Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021”, a relatat  Boc.

La această întâlnire au mai participat Mio Sekiya, atașat cultural în cadrul ambasadei, precum și Emilia Botezan, șef birou relații externe și investitori în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Total
16
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Michelin finanțează o clasă de învățământ dual la Zalău

Articolul următor

Titlurile de stat Tezaur emise de Fisc pot fi cumpărate și în luna februarie

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
16
Share