Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Michelin finanțează o clasă de învățământ dual la Zalău

Producătorul de anvelope Michelin România a încheiat un contract de parteneriat, pentru anul școlar 2021-2022, cu municipalitatea zălăuană pentru înființarea unei clase de învățământ dual la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul.

În cadrul acestei clase vor fi formate două grupe. Una va avea calificarea profesională de mecanic de echipamente hidraulice și pneumatice, iar cealaltă, de electromecanic de utilaje și instalații industriale.

Susținerea învățământului dual de către administrația locală a fost inițiată în 2018, prin încheierea unui acord de cooperare pentru acordarea suportului necesar în vederea dezvoltării formărilor profesionale tehnice, inițiale și continue în sectorul industrial, în cadrul “Proiectului de sprijin pentru o formare tehnică și calificată în județul Sălaj”.

În perioada 2018-2020, au beneficiat de calificare profesională în cadrul învățământului dual 126 de elevi. În cadrul acestui proiect, Primăria Zalău asigură sume pentru funcționarea în bune condiții a procesului de educație și formare profesională derulat în unitatea de învățământ, precum și pentru lucrări de investiții, reparații capitale și alte categorii de cheltuieli.

Aceasta asigură cofinanțarea necesară pentru proiectele implementate în unitatea de învățământ, în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene sau alte surse de finanțare. Învățământul dual are ca scop formarea competențelor necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și sprijinirea acestora în tranziția de la școală la un loc de muncă.

Elevii care frecventează cursurile din cadrul acestui program beneficiază de formare profesională de calitate, în vederea angajării lor după absolvire, în conformitate cu nivelul de pregătire și competențe certificate. Holdingul francez a reluat în Sălaj producţia de cord metalic utilizat în producţia de anvelope, întreruptă în starea de urgență.

Michelin are în România 3.800 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti, precum şi o reţea comercială. Una din fabricile din Zalău produce diverse tipuri de anvelope, iar cea de-a doua furnizează cord metalic uzinelor din cadrul grupului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectantul Spitalului Pediatric din Cluj va primi 6,5 milioane de euro

Articolul următor

Boc îi cheamă pe japonezi să investească la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share