Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectantul Spitalului Pediatric din Cluj va primi 6,5 milioane de euro

Cu 37 de milioane de lei va fi recompensat câștigătorul competiției internaționale de soluții pentru viitorul Spital Pediatric Monobloc (SPM) din Cluj, însemnând valoarea contractului de proiectare.

“E un nou pas înainte, extrem de important, pe care îl facem în direcţia construirii acestui obiectiv medical ultramodern de o importanţă vitală pentru întreaga Transilvanie. Concursul se va finaliza în iunie, când vom anunţa câştigătorul. Voi urmări ca ritmul parcurgerii tuturor acestor etape să rămână la fel de alert ca şi până acum, astfel încât construcţia SPM să înceapă cât mai rapid, în cursul anului viitor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Concursul de soluţii vizează identificarea celei mai bune idei de construire a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. Competiţia de arhitectură urmăreşte să creeze un centru integrat de servicii medicale şi de cercetare în domeniul pediatriei, cu o adresabilitate cel puţin regională.

CJ vrea să transforme viitorului spital într-un catalizator urban în partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni şi Borhanci, zonă aflată în plin proces de urbanizare. Premiile totale ale concursului sunt în cuantum de 38,4 milioane de lei, evaluarea propunerilor de soluţii urmând a fi realizată de un juriu internaţional format din reputaţi arhitecţi şi experţi români şi străini.

Primul de acest tip din România, noul edificiu medical ultramodern va fi construit pe un teren de 17 ha şi va prelua toate secţiile actualului spital de copii, cele care în prezent îşi desfăşoară activitatea în 14 clădiri aflate în nouă locaţii diferite, cu o distanţă medie de 4 km între ele. Unitatea cu profil regional va avea de 510 paturi pentru spitalizare continuă, 50 pentru spitalizarea de zi şi 65 pentru însoţitori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Techtex își va recicla deșeurile industriale

Articolul următor

Michelin finanțează o clasă de învățământ dual la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share