Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Techtex își va recicla deșeurile industriale

Grupul Taparo a finalizat o investiție de achiziționare și de punerea în funcțiune a unei linii de reciclare a deșeurilor postindustriale de polipropilenă și polietilenă la fabrica sa de echipamente medicale.

„Acesta este doar primul pas din planul nostru pentru protejarea mediului înconjurător. În etapa a doua ne propunem să identificăm o cale prin care să colectăm din piață toate echipamentele de protecție (nonmedicale) pe care le-a vândut Techtex. Vrem să-i cointeresăm pe beneficiarii produselor noastre să colecteze deșeurile de acest tip și să ni le returneze pentru reciclare.

Vom discuta cu autoritățile statului în acest sens, cu toate instituțiile cu responsabilitate pe zona de mediu, pentru că reciclarea deșeurilor textile este un proiect important pentru România și acest efort trebuie susținut și încurajat”, a menționat președintele grupului, Ioan Filip.

Construcția noii unități Techtex din Baia Mare a debutat anul trecut, lucrările fiind derulate de societatea de profil ASA Cons Turda. Grupul Taparo, specializat în producția de mobilier, din care Techtex face parte, s-a adaptat rapid la cererea de textile medicale.

Acesta dezvoltă o unitate regională de producție strategică, pe 19.000 mp, pentru securizarea materialelor textile și asigurarea necesarului pentru producția de echipamente de protecție medicală și de igienă personală. Grupul s-a reprofilat în vreme de pandemie pe echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. 4Brands și Techtex, ambele din grup, au început producția de măști, capeline, halate și botoși.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

36 milioane euro de la Bruxelles pentru marea infrastructură a Ardealului

Articolul următor

Proiectantul Spitalului Pediatric din Cluj va primi 6,5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share