Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul vrea să își reducă deșeurile depozitate la 15%

Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) Maramureș va conduce la o diminuare a deșeurilor care trebuie depozitate de la 80% la 40% din totalul acestora, cu o țintă finală de numai 15%, susțin autorii proiectului.

Conducerea executivului județean a avut o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Fărcașa pentru a discuta despre continuarea demersurilor în ceea ce privește implementarea și finalizarea SMID, un proiect început de mai bine de 10 ani.

Continuarea proiectului din comună presupune parcurgerea a trei etape de bază: consolidarea versantului, realizarea celulei numărul unu și ulterior a celorlaltor celule și, nu în ultimul rând, punerea în funcțiune a instalațiilor.

“Am stabilit ca pentru lucrările care au mai rămas de realizat contractul să prevadă și execuție, și proiectare, ceea ce va oferi siguranța că firma câștigătoare va putea regla rapid orice aspect tehnic. În paralel, am luat măsuri pentru creșterea colectării selective și reducerea cantității de deșeuri ce trebuie depozitată de la 80% la 40%.

Avem în plan să ajungem la 15% cantitate de deșeuri de depozitat din totalul cantității colectate. E un plan ambițios, pe care am început să îl implementăm și am convingerea că, împreună cu cetățenii din Maramureș, care se vor implica activ în colectarea selectivă, vom reuși să îl realizăm”, conform conducerii județului.

Odată cu finalizarea acestui proiect, executivul județean va accesa și alte programe de finanțare pentru investiții de eficientizare și dezvoltare a gestionării deșeurilor în Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Podul care va decongestiona traficul industrial la Cluj

Articolul următor

EnergoBit, în criză de meseriași

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share