Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Podul care va decongestiona traficul industrial la Cluj

Viitorul pod din zona Gării Cluj-Napoca va avea menirea de a aerisi traficul pe distanța până la platforma industrială de nord a municipiului.

Decongestionarea circulației în localitate este un alt deziderat pe care îl vizează autoritățile. Acestea și-au propus să construiască un nou pod în oraș, între străzile Oașului și Răsăritului, conform EBS Radio. Podul cu suprastructură metalică va avea lungimea de 57 m, lățimea de 26 m, două piste de biciclete și două trotuare.

Contractul pentru realizarea lucrărilor a fost câștigat de către o companie din București, la o valoare de 23 de milioane de lei. „Până la sfârșitul lunii februarie acest contract va fi semnat, astfel încât să putem demara construirea noului pod, care cu siguranță ca va descongestiona foarte mult traficul, mai ales că va exista o nouă legătură, care nu era până în acest moment”, spune viceprimarul Dan Tarcea.

Municipalitatea are în vedere și un drum alternativ cu calea ferată, în zona Câmpul Pâinii, care ar veni până la gară, care va facilita și va întări mobilitatea urbană din zona respectivă și câteva din proiectele importante ale Clujului.

Acum legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe mari, ajungându-se astfel la o intensitate a traficului mare pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă (pietoni, bicicliști).

Alte două poduri care urmau să fie refăcute, Porțelanului și Garibaldi, sunt deocamdată în așteptare. În ceea ce privește Podul Porțelanului, autoritățile așteaptă încă finalizarea expertizei tehnice. Aici, lucrările au fost îngreunate de descoperirea unui zăcământ de sare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Britanicii de la Endava s-au pus pe angajări de profesioniști la Mureș

Articolul următor

Maramureșul vrea să își reducă deșeurile depozitate la 15%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share