Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un milion de euro, disponibili la Timișoara, din fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale

Grupul de Acțiune Locală Timișoara are la dispoziție 1,15 milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte în vederea creșterii calității activităților educaționale. În acest moment se află în dezbatere publică Ghidul Solicitantului pentru Măsura 5 – Infrastructura Educațională.

Suma disponibilă este 1,15 milioane de euro, iar banii pot fi folosiți pentru construcția, reabilitarea sau modernizarea unităților de învățământ care să faciliteze accesul la educație și dezvoltarea unitară a comunității bazată pe cunoștințe.

„Din dorința de a oferi copiilor cele mai bune condiții și cea mai bună protecție împotriva pandemiei și nu numai, GAL Timișoara lansează în consultare publică ghidul referitor la măsura privind îmbunătățirea condițiilor educaționale, destinat atât unităților publice, cât și celor private ce întrunesc condițiile pentru a primi această finanțare. Total fonduri disponibile sunt 1,149 milioane euro, știm că nu sunt foarte mulți bani, dar suntem convinși că un bun gospodar îi va cheltui eficient.”, a declarat președintele asociației, Cătălin Tiuch.

Educația reprezintă rampa de ieșire din segregare a comunității marginalizate. Astfel, impactul acestei intervenții vizează incluziunea socială, plecând de la preșcolari și terminând cu persoanele adulte aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, reducând abandonul școlar și scăzând analfabetismul. Zona marginalizată cuprinde 1.200 de persoane defavorizate, din care 416 de persoane sunt de etnie romă. Persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din întreg teritoriul SDL: 1.200 persoane.”, se arată în fișa măsurii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional Timișoara va avea un drum direct, la patru benzi, spre autostrada A1

Articolul următor

Domul Romano-Catolic din Timișoara, Muzeul Mineritului din Petroșani și Castelul Corvinilor din Hunedoara sunt reabilitate cu fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share