Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional Timișoara va avea un drum direct, la patru benzi, spre autostrada A1

Consiliul Județean Timiș va realiza, cu fonduri europene, un nou drum care să lege autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara, un drum care va funcționa și ca o minicentură pentru localitățile periubane ale capitalei Banatului, Remetea Mare și Ghiroda, traversate în prezent de drumul național spre Lugoj, unul cu un trafic rutier extrem de ridicat. Deocamdată se caută o firmă de specialitate care să realizeze proiectarea, această etapă fiind susținută din banii CJ Timiș. Licitația a atras un interes ridicat din partea firmelor proiectante, nu mai puțin de nouă oferte ale unor firme sau asocieri de firme au intrat în evaluare în cadrul licitației desfășurate de CJ Timiș pentru realizarea proiectului de construire a unei noi șosele.

Aceasta va fi realizată la patru benzi și va lega Aeroportul Internațional Timișoara de autostrada A1. Consiliul Județean Timiș a lansat în luna decembrie licitația pentru serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri. Valoarea contractului este estimată la 1,97 milioane lei, iar câștigătorul licitației va avea la dispoziție zece luni pentru a livra documentația. În momentul de față, ofertele depuse au intrat în evaluare.

„Am insistat pe o analiză rapidă, dar extrem de temeinică a ofertelor, pentru a nu lăsa loc de îndoială în ceea ce privește rezultatul. Mă bucură interesul crescut pentru această lucrare. Vom avea probabil un cost mai mic, dar e importantă și calitatea serviciilor. Planul nostru este să avem documentația necesară undeva la începutul anului viitor, pentru ca apoi să lansăm licitația pentru execuția efectivă a noii șosele”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1. Dincolo de beneficiile evidente, noua șosea va reduce și poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

CJ Timiș a alocat proiectului suma suplimentară de peste 1,6 milioane lei, pentru realizarea documentației specifice. Investiția este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Total
6
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COVID-19 va accelera inovația tehnologică în industria sporturilor de iarnă

Articolul următor

Un milion de euro, disponibili la Timișoara, din fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale

Citește și:
Citeste mai mult

Când vor fi gata centurile Maramureșului

Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre ce prevede încheierea unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a…
Zi de Zi știri economice:
Total
6
Share