Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mesajul șefului Simex: “Vânzarea și relocarea Micro ne vor reduce costurile”

Proprietarul grupului de mobilă din Șimleu Silvaniei, Dumitru Blaga, a justificat înstrăinarea terenului fabricii Micro Simex către retailerul german Lidl prin necesitatea reducerii costurilor și prin faptul că unitatea se afla într-o zonă de locuințe.

„Există o promisiune de vânzare către Lidl de anul trecut a terenului situat în Șimleu Silvaniei, pe str. Tudor Vladimirescu (Micro Simex). În prezent suntem în proceduri de autorizare, demolare și construire care credem că se vor finaliza în 2022. Am cumpărat în 2003 această secție de mobilă, pe când era în paragină (falimentul Simob) și fără activitate, fiind construită din 1954.

Cea mai mare parte a clădirilor sunt vechi și, mai mult, ne aflăm într-o zonă cu locuințe. Odată cu relocarea activității, vom reduce costurile prin concentrarea în celelalte fabrici. Simex este un brand șimleuan recunoscut la nivel mondial prin mobila produsă cu prelucrarea și adăugare de valoare lemnului și așa trebuie să rămână pentru orașul nostru. Vă rog să apreciați și să susțineți Simex!

În secția de mobilă care se vinde lucrează 32 tâmplari, care au loc de muncă asigurat și se vor muta, în 2022, în celelalte fabrici din Șimleu și Nușfalău. Nu țin pe nimeni în “spate” și apreciez valoarea profesională și socială a întregului colectiv al Simex, căruia îi sunt profund recunoscător.

În industria mobilei nu este ușor, dar răzbim cu încredere că ne va fi mai bine tuturor. Prin această vânzare securizăm siguranța locurilor de muncă și a afacerii în sine, în această perioada grea, de pandemie. Sunt convins că investiția Lidl în Șimleu Silvaniei va duce la dezvoltarea orașului și îl va face mai frumos, respectiv la o ofertă suplimentară și concurențială de produse alimentare a marilor magazine existente.

Prezența unui magazin recunoscut ca Lidl în orașul nostru va prezenta interes și încredere mai mare investitorilor, dar și prin creerea de noi locuri de muncă, ce trebuie să ducă implicit la creșterea nivelului de viață al tuturor. Sunt doritor de performanță și ofer sprijin celor care pot să facă mai mult pentru Șimleu”, a transmis acționarul majoritar.

Grupul de mobilă Simex va vinde retailerului german Lidl terenul pe care se află una dintre fabricile sale din Șimleu Silvaniei, iar producția va fi mutată în afara orașului, în localitățile Cehei și Nușfalău. Simex avea în 2019 vânzări de 11 milioane de euro, cu patru fabrici și 700 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii pot accesa credite pe baza adeverințelor eliberate de APIA

Articolul următor

CFR Infrastructură vrea trenuri de mare viteză între Ardeal și Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share