Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CFR Infrastructură vrea trenuri de mare viteză între Ardeal și Moldova

Societatea de stat CFR SA a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Apahida – Ilva Mică (subsecțiunea I a tronsonului Apahida – Suceava).

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată de 119 km au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului. Obiectivul contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Apahida și Ilva Mică.

Sunt vizate integrarea unui transport durabil între Regiunile Centrală și Nord-Est, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua europeană TEN-T.

Contractul prevede și atingerea unor importante obiective specifice, printre care creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecțiunea analizată și pe întreaga secțiune Apahida – Suceava; îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene.

Valoarea estimată a contractului este de 34 de milioane de lei, sursa de finanţare fiind asigurată 85%, din fonduri europene nerambursabile și 15% fonduri naționale. Durata contractului va fi de 23 de luni. În prezent, cel mai rapid tren parcurge distanța de 119 km de la Apahida la Ilva Mică în trei ore (Interregional Călători), iar distanța de 310 km de la Apahida la Suceava, în șase ore și 26 de minute (CFR Călători).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mesajul șefului Simex: “Vânzarea și relocarea Micro ne vor reduce costurile”

Articolul următor

Trei consorții și Nord Conforest se bat pentru Parcul Armătura

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share