Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transgaz va extinde rețeaua națională cu trei conducte în Sălaj

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale a propus concretizarea pentru sistemul național a trei noi conducte de gaz metan pe teritoriul județului Sălaj. Autoritățile județene și locale au fost informate că vor primi sprijinul conducerii Transgaz pentru extinderea și dezvoltarea rețelei.

“După ce în decembrie organizat două întâlniri între reprezentanți ai administrațiilor locale și proiectanți specializați în extinderea și introducerea rețelelor de gaz metan, a venit momentul ca în fața colegilor primari să fie prezentă conducerea Transgaz, operator licențiat ce asigură transportul gazelor naturale și alimentarea consumatorilor din Sălaj, reprezentată prin directorul general Ion Sterian. La nivelul Consiliul Județean va funcționa un grup de lucru care va veni sprijini autorităților locale care doresc introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale”, a anunțat șeful administrației județene, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Specialiștii Transgaz au propus gruparea unităților administrativ teritoriale în nouă asociații, în funcție de poziționarea geografică, iar acestea să întocmească studiile de fezabilitate. În urma analizei preliminare, a rezultat că sunt necesare în sistemul național de transport gaze naturale, pe 60 km, conducte de transport pe trei direcții: Hereclean, Sărmășag; Șimleu Silvaniei, Boghiș, Marca; Românași, Dragu.

Rețeaua de gaz metan din Sălaj măsoară acum 247 km de conducte de transport, 17 stații de reglare-măsurare pentru alimentare localități și două stații pentru consumatori industriali (Michelin și Tenaris). Începând cu 2017 au fost transmise către Transgaz 32 de solicitări, venite de la primării sau proiectanți, pentru racordare la sistemul național de transport al gazelor naturale.

Solicitări depuse din județul către Transgaz, aflate în diferite stadii au fost din partea orașului Jibou și a comunelor Zalha, Rus, Șimișna, Lozna, Letca, Băbeni, Creaca, Bobota, Românași, Vârșolț, Bănișor, Meseșenii de Jos, Cizer, Crișeni, Horoatu Crasnei, Gâlgău, Bălan, Hida, Dragu, Gârbou, Șamșud, Ileanda, Dobrin, Sălățig, Nușfalău, Carastelec, Boghiș, Camăr, Valcău de Jos, Plopiș, Marca, Halmășd, Ip, Măeriște, Hereclean.

“Operatorul de rețea Delgaz va finanța o investiție în de 1,3 milioane de lei pentru 3,7 km de retea de distribuție, prin care au fost racordate la rețeaua de gaze naturale 39 de gospodării și patru clienți noncasnici din municipiul Zalău (zona industrială, str. Valea Miții). În ceea ce priveste investițiile în extinderea rețelei de distribuție energie electrică, investițiile în județul Sălaj în următorii trei ani se vor ridica la 15 milioane de lei”, a precizat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cererile la APIA se vor depune online

Articolul următor

Arobs a dezvoltat un dispozitiv de plată fără contact

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share