Energie Ultimele stiri

Transgaz va extinde rețeaua națională cu trei conducte în Sălaj

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale a propus concretizarea pentru sistemul național a trei noi conducte de gaz metan pe teritoriul județului Sălaj. Autoritățile județene și locale au fost informate că vor primi sprijinul conducerii Transgaz pentru extinderea și dezvoltarea rețelei.

“După ce în decembrie organizat două întâlniri între reprezentanți ai administrațiilor locale și proiectanți specializați în extinderea și introducerea rețelelor de gaz metan, a venit momentul ca în fața colegilor primari să fie prezentă conducerea Transgaz, operator licențiat ce asigură transportul gazelor naturale și alimentarea consumatorilor din Sălaj, reprezentată prin directorul general Ion Sterian. La nivelul Consiliul Județean va funcționa un grup de lucru care va veni sprijini autorităților locale care doresc introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale”, a anunțat șeful administrației județene, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Specialiștii Transgaz au propus gruparea unităților administrativ teritoriale în nouă asociații, în funcție de poziționarea geografică, iar acestea să întocmească studiile de fezabilitate. În urma analizei preliminare, a rezultat că sunt necesare în sistemul național de transport gaze naturale, pe 60 km, conducte de transport pe trei direcții: Hereclean, Sărmășag; Șimleu Silvaniei, Boghiș, Marca; Românași, Dragu.

Rețeaua de gaz metan din Sălaj măsoară acum 247 km de conducte de transport, 17 stații de reglare-măsurare pentru alimentare localități și două stații pentru consumatori industriali (Michelin și Tenaris). Începând cu 2017 au fost transmise către Transgaz 32 de solicitări, venite de la primării sau proiectanți, pentru racordare la sistemul național de transport al gazelor naturale.

Solicitări depuse din județul către Transgaz, aflate în diferite stadii au fost din partea orașului Jibou și a comunelor Zalha, Rus, Șimișna, Lozna, Letca, Băbeni, Creaca, Bobota, Românași, Vârșolț, Bănișor, Meseșenii de Jos, Cizer, Crișeni, Horoatu Crasnei, Gâlgău, Bălan, Hida, Dragu, Gârbou, Șamșud, Ileanda, Dobrin, Sălățig, Nușfalău, Carastelec, Boghiș, Camăr, Valcău de Jos, Plopiș, Marca, Halmășd, Ip, Măeriște, Hereclean.

“Operatorul de rețea Delgaz va finanța o investiție în de 1,3 milioane de lei pentru 3,7 km de retea de distribuție, prin care au fost racordate la rețeaua de gaze naturale 39 de gospodării și patru clienți noncasnici din municipiul Zalău (zona industrială, str. Valea Miții). În ceea ce priveste investițiile în extinderea rețelei de distribuție energie electrică, investițiile în județul Sălaj în următorii trei ani se vor ridica la 15 milioane de lei”, a precizat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Related posts

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

Județul Cluj va avea un manual de brand

redactia

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

Sameday lansează un nou serviciu de livrare la domiciliu. „Încercăm să ne adaptăm”

Ion Surdu

Angajări pe timp de criză: peste 100 de companii internaționale continuă să caute personal

Ion Surdu

Sports Festival reportează biletele pentru ediția din 2022

Nora Dumitrescu

Horia Buhan vă propune Șuiorul pentru vara/toamna aceasta: „Perfect Family Holiday este oferta ideală!”

Gruita Ienasoiu

BCR pune la dispoziția spitalelor și personalului medical mașini electrice

Traian Dan

Orașele Clujului, premiate pentru proiectele lor inteligente

Nora Dumitrescu

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Hans-Ewald Reinert şi Wolfgang Kuhnl a 3 companii din domeniul procesării de carne

Papuc Irina

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

redactia

Constructorul clujean Diferit, singurul ofertant pentru un contract de peste 30 mil. euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Companiile clujene de IT, vânate de o multinațională de marketing

Nora Dumitrescu

Bugetul de călătorii de 7 milioane euro pe an al Agenției Europene a Medicamentului – gestionat de o agenție de corporate travel management din România

redactia

Continental investeste in tehnologia laser in fabrica sa de productie a tevilor de aer conditionat din Timisoara

redactia

Vara spre toamnă la Popasul din Deal

Gruita Ienasoiu

Aktor, avans pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Stefana Muresan

Cluj și Brașovul, campioanele scumpirilor imobiliare

Nora Dumitrescu

Centru indoor și outdoor de formare profesională în „Episcopia Bihor”

Traian Dan

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

Transregio Feleac are liber de la Mediu

Nora Dumitrescu

Noul ambasador al Israelului la București, despre relația cu România : Un prieten adevărat, pe care putem să ne bazăm în cadrul UE

redactia

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

E.ON și MOL vor dezvolta o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Stefana Muresan

Leave a Comment