Agricultura Real Estate Ultimele stiri

Frigonet Logistics a intrat pe piața de logistică și transport național cu temperatură dublu controlată, în urma unei investiții de 500.000 euro

Familia de antreprenori Dărmănescu a pus bazele Frigonet Logistics în 2020, cu o investiție inițială de circa 500.000 euro, intrând astfel pe piața de logistică și transport național cu temperatură dublu controlată. La începutul lui 2021, divizia și-a dublat flota auto, de la 15 la 30 de autospeciale frigorifice, în timp ce numărul de clienți a ajuns la circa 100. Frigonet Logistics este unul dintre puținii jucători care oferă servicii de transport cu temperatură controlată, atât pentru alimente congelate, cât și refrigerate, în toate zonele țării. În prezent flota diviziei parcurge circa 300.000 kilometri lunar, iar planurile de dezvoltare includ creșterea numărului de clienți, din rândul companiilor care au nevoie de servicii de logistică, incluzând depozitare și transport ale unor produse alimentare, la temperaturi controlate. Ca obiectiv în 2021, reprezentanții companiei și-au propus atingerea unei cifre de afaceri de 1 milion euro, pentru Frigonet Logistics.

“Bistromar la Timonă”, companie deținută de către familia Dărmănescu, este constituită din trei divizii de business: Frigonet Logistics, dedicată serviciilor de logistică și transport național al produselor congelate și refrigerate; Alfredo Seafood, divizia de procesare și distribuție a peștelui și fructelor de mare; BistroMar, restaurant – pescărie pe bază de pește și fructe de mare, situat în zona Floresca, din București.

„Noi avem o experiență de peste 10 de ani în distribuția peștelui proaspăt, care este unul dintre cele mai complexe produse, din punct de vedere logistic, din cauza termenului de expirare foarte scurt. De asemenea, avem în portofoliu și produse congelate și refrigerate. Inițial am înființat Frigonet Logistics strict pentru transportul produselor marca Alfredo Seafood, iar apoi am realizat că pe piața locală de transport și distribuție la temperatură controlată există un gol, o nevoie foarte mare de servicii, care este neacoperită. Ne dorim să avem clienți din două mari categorii, care în prezent sunt insuficient deservite. Este vorba despre companiile care au nevoie de servicii de logistică la temperaturi controlate și de persoanele fizice, care vor să cumpere alimente online și să le fie livrate în condițiile păstrării lanțului frigorific. Noi vom face, practic, și un fel de curierat pentru produse congelate și refrigerate. Acest tip de serviciu nu exista până acum, pe piața locală, la nivel național”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, Director General al “Bistromar la Timonă”.

În România, serviciile logistice cu dublă temperatură controlată sunt oferite într-o măsură foarte mică, Frigonet Logistics fiind unul dintre puținii jucători care le furnizează, în momentul de față. Principalul avantaj al dublei temperaturi constă în faptul că astfel pot fi transportate în același camion atât produsele alimentare congelate, la temperaturi de -18 grade, cât și cele refrigerate, la temperaturi de +2 – + 4 grade. „Investițiile în transportul cu dublă temperatură controlată sunt mai mari cu circa 15-20% decât în condiții de mono temperatură. Acesta este principalul motiv pentru care suntem printre foarte puținele companii care au o asemenea activitate”, a adăugat Mihai Cristian Dărmănescu.

Frigonet Logistics asigură transportul pe rute interne și depozitare în hub-urile din București, Cluj-Napoca, Bacău și Constanța. Principalele beneficii ale transportului în camioane cu dublă temperatură controlată constau în conservarea perfectă atât a alimentelor refrigerate, cât și a celor congelate, astfel fiind posibil transportul de produse variate cu același autocamion. Frigonet Logistics asigură livrarea către toate supermarketurile din rețeaua IKA, în retailul tradițional, precum și către unități HoReCa , inclusiv benzinării, dar și către persoane fizice.

Related posts

Biofarm a avut un profit de peste 50 de milioane de lei în 2019

Papuc Irina

La Craiova s-a lansat prima locomotivă din lume ce functioneaza cu ulei de bucatarie

redactia

Bugetul UNTOLD 2017, 10 mil. euro

Stefana Muresan

Județul Covasna, promovat în Daily Mail cu imagini uimitoare din dronă

redactia

Cooperativa Țara Mea începe livrarea de roșii românești

Stefana Muresan

Pizzarotti, pe ultima sută a autostrăzii Sebeș – Alba Iulia

Nora Dumitrescu

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Stefana Muresan

5GAA Releases New 2030 Roadmap for Advanced Driving Use Cases, Connectivity Technologies and Radio Spectrum Needs

Ionut Oprea

Timișoara: Liceul destinat nevăzătorilor din toată țara, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Programul ”Casa Verde” 2019: Finanțare de la stat cu 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice

redactia

Alergia la polenul de ambrozie poate fi tratată natural

Ligia Voro

UTI și Eldiclau vor construi terminalul II de la Aeroportul Oradea

Stefana Muresan

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Certificatul de urbanism se poate solicita și elibera online la Oradea

Traian Dan

ATENOR report: first quarter 2017

Ionut Oprea

Profi a ajuns la 200 de Magazine Agent administrate de foști șefi de magazin

Traian Dan

Un bihorean în fruntea Casei Naţionale de Pensii Publice

Traian Dan

La Blaj va fi deschis un hipermarket Kaufland: investiție de 28 milioane lei

Ion Surdu

Un clujean vrea să rezolve „haosul urban” al parcărilor stradale

Nora Dumitrescu

Crosspoint Real Estate a asistat tranzacția celei mai mari suprafațe de teren din România din ultimii zece ani

Ionut Oprea

Proiect pentru misiuni spaţiale, derulat la USAMV Cluj: Tratarea apei reziduale pentru creşterea plantelor

Stefana Muresan

Viticultorii pot solicita până în 14 decembrie sprijinul de 500 de euro/ha

Traian Dan

De ce să ai încredere în soluțiile ERP?

redactia

Un buget de peste 1,8 miliarde de lei pe anul 2020 pentru municipiul Oradea

Traian Dan

Leave a Comment