Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Miele, cifra de afaceri record: 4,5 miliarde de euro în anul 2020

Cu o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de euro în 2020, cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium depășește toate provocările și confirmă soliditatea brandului. Astfel, grupul Miele încheie anul fiscal cu un avans considerabil, de +6,5%, dublu față de rezultatele înregistrate în 2019.

Considerat de către Comitetul Executiv al Miele un real montaigne rousse, 2020 a părut un an de sacrificiu, în special în perioada martie-mai, când brandul a fost nevoit să oprească producția de serie în toate fabricile sale. Perioada de vară a adus însă un apetit crescut al clienților pentru electrocasnice premium, în special ca urmare a redirecționării fondurilor de călătorii în astfel de investiții.

Igiena casei, prioritară la nivel mondial

Dorința unei case igienizate și sigure a fost una dintre prioritățile clienților Miele atât în România, cât și la nivel mondial. Astfel, cele mai importante creșteri în ceea ce privește tipurile de produse achiziționate au fost înregistrate de către aspiratoare și echipamente frigorifice. Modelul Triflex HX1, aspiratorul vertical 3 în 1, a fost vedeta categoriei, în timp ce frigiderele și congelatoarele au fost soluția ideală pentru clienții Miele care și-au dorit păstrarea prospețimii alimentelor pe termen lung. O atenție deosebită a fost acordată și articolelor vestimentare, pentru a căror curățare clienții au ales noile modele de mașini de spălat rufe și uscătoare, ce includ programe certificate de igienizare.

Timpul petrecut majoritar acasă a generat un interes crescut și pentru echipamentele de bucătărie. Consumatorii care și-au dorit să își dezvolte aptitudinile de bucătari au ales opțiunile smart oferite de noua generație încoporabilă 7.000, ce include cuptoare și plite premium, ce pot fi conectate la aplicația Miele. Complementar, investițiile au fost direcționate și spre mașinile de spălat vase din aceeași generație.

Noi direcții de business

Odată cu situația provocată de noul coronavirus, Miele a decis să își extindă expertiza în produse și soluții de igienizare și în sectorul purificării aerului. Începând cu 2021, producția Miele AirControl, primele purificatoare din portofoliu, va începe în fabrica din Lehrte. Echipamentul va oferi o filtrare în 6 etape a aerului din încăpere și o rată de retenție a bacteriilor, fungilor și virusurilor de 99,995%. Noile produse sunt destinate utilizării în spații publice, precum școli, magazine sau birouri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii românești din Județul Bihor

Articolul următor

Creștere a cererii în sectorul logistic: Portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu 48% – portofoliul pe piața din Germania s-a triplat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share