Real Estate Ultimele stiri

Creștere a cererii în sectorul logistic: Portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu 48% – portofoliul pe piața din Germania s-a triplat

P3 Logistic Parks (P3), investitor și dezvoltator pe termen lung de proprietăți logistice în Europa, a contribuit activ la consolidarea rezultatelor înregistrate la nivelul sectorului logistic pe parcursul anului 2020. Într-un an caracterizat de provocări fără precedent pentru toate categoriile de persoane, companii și întreaga societate deopotrivă, sectorul logistic a demonstrat reziliență, dovedindu-și calitatea de infrastructură indispensabilă pentru funcționarea economiei. P3 a încheiat anul trecut două tranzacții importante, și anume achizițiile portofoliilor Maximus și Matrix, cu o valoare totală de 1,5 milioane de metri pătrați suprafață închiriabilă. Astfel, în 2020, portofoliul P3 a crescut cu aproximativ 48%, la 6,5 milioane de metri pătrați suprafață totală închiriabilă.

În 2020, activitatea de leasing a P3 România a cunoscut o evoluție favorabilă, dezvoltatorul semnând contracte de închiriere pentru aproximativ 220.000 de metri pătrați de spații de depozitare și birouri, dintre care 55.000 mp reprezintă contracte noi si 165.000 mp prelungiri ale contractelor existente. Aceste rezultate depășesc previziunile inițiale ale companiei și evidențiază o creștere puternică a activității de leasing. În plus, dezvoltatorul a adăugat noi facilități în parcul său de pe A1, astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor clienților.

Sînziana Pardhan, Director General P3 România: „Pandemia generată de Covid-19 a adus sectorul nostru de activitate în lumina reflectoarelor, arătând lumii întregi că segmentul industrial-logistic este o componentă esențială a mecanismului care face ca societatea modernă să funcționeze. Activitatea intensă înregistrată pe parcursul anului trecut în cadrul spațiilor de depozitare, împreună cu efortul extraordinar de a reface – peste noapte – stocurile de marfă de pe rafturile golite pe timpul zilei, înainte, dar și în timpul perioadei de lockdown, confirmă aceste afirmații. Totuși, pandemia a fost resimțită în mod diferit de fiecare industrie în parte. Pe parcursul ultimelor 12 luni am văzut companii de mari dimensiuni extinzându-și operațiunile, dar și companii mai mici ezitând cu privire la planurile de creștere sau relocare. Indiferent de situație, am rămas conectați la cerințele pieței și la nevoile chiriașilor noștri, reconfirmând angajamentul P3 de a asigura infrastructura necesară în aceste vremuri fără precedent”.

P3 Bucharest A1 continuă să fie cel mai complex parc industrial din România. Mai mult, în cea de-a doua jumătate a anului 2020, compania a semnat un acord de colaborare cu CFR Călători asigurând astfel accesul via tren pentru personalul parcului, a inaugurat propria cantină-restaurant și a închis cea mai mare tranzacție din piața locală de real estate pe segmentul industrial, prin semnarea contractului de prelungire pentru cei 85.000 mp ocupați de retailerul Carrefour în cadrul parcului.

Activitatea de dezvoltare rămâne unul din factorii cheie de evoluție pentru P3. În ultimele 12 luni, la nivelul grupului, P3 a finalizat construcția a 600.000 mp de depozite pentru clienți noi sau care au revenit în portofoliul companiei, precum Amazon, Mercedes-Benz, TEDi, PepsiCo, DHL și InPost. Cele mai importante proiecte de dezvoltare ale anului trecut înglobează predarea unui depozit de 190.000 mp și regim de înălțime P+3 către Amazon în localitatea Castelguglielmo din nordul Italiei, dar și demararea construcției unui depozit de 98.000 mp în regiunea Echt din Olanda, care vizează obținerea celui mai înalt nivel de certificare BREEAM – “Excepțional”. Mai mult, P3 continuă să investească în zonele industriale dezafectate și a anunțat achiziționarea unui teren de 40 de hectare în centrul orașului Ostrava, al treilea oraș ca mărime din Cehia.

În linie cu tendințele globale, componența portofoliului P3 a continuat tranziția către operatorii din zona comerțului electronic și retail. La 31 decembrie 2020, aproximativ 30% din portofoliul P3 cuprinde clienți din retail și e-commerce. Acest aspect este în concordanță cu strategia P3 de a dezvolta spații de depozitare, în locații strategice, în imediata proximitate a centrelor urbane, pe care compania le clasifică drept spații de Logistică Urbană.

În ansamblu, numărul de angajați al P3 s-a mărit cu 30 de noi persoane în Europa, ajungând în 2020 la un total de 190. Numai în Germania, echipa s-a dublat de la 16 la 32 de persoane. Pe termen scurt, P3 își propune să continue extinderea echipei sale de experți, încurajând dezvoltarea, achiziția de terenuri, precum și identificarea de noi oportunități de afaceri.

Related posts

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Cinci luni la dispoziția Evalstar Serv să construiască Autogara Beiuș

Traian Dan

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Equestrian Tourism in Covasna

Transilvania Business

QS World University Rankings: UVT și alte trei universități din Consorțiul Universitaria sunt prezente în top

Stefana Muresan

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Stefana Muresan

Aproape 200.000 de români aleg stațiunile montane din Brașov pentru vacanța de iarnă

Papuc Irina

Vodafone – UPC, tranzacție de 18,4 miliarde de dolari

Ligia Voro

Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings, autorizată de Consiliul Concurenţei

Stefana Muresan

Complexul Energetic Hunedoara, servicii de sistem de 400 de MW până în 2020

redactia

Întâlnire strategică între ministrul Sănătății și reprezentanții Palmed

Stefana Muresan

Alergați pentru pacienții cu cancer la Timotion 2020. Asociația OncoHelp rămâne în cursă pentru a aduna banii necesari realizării rețelei de oxigen medicinal pentru pacienții Centrului OncoHelp

Papuc Irina

Ardelenii vor putea merge direct cu avionul în Bulgaria

Nora Dumitrescu

Târgul de Turism al României 2021 va fi organizat virtual de Romexpo între 18 – 21 februarie

Traian Dan

Stadionul Arcul de Triumf, monitorizat printr-o soluție tehnologică digitală marca SIXENSE România

Papuc Irina

Prof. dr. Ioan Bolovan, ales membru corespondent al Academiei Române

redactia

Anii Drumeției: 1,5 milioane de lei pentru promovarea ecoturismului în județul Sibiu

Ion Surdu

CJ Cluj a finalizat demersurile pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Stefana Muresan

Educația pacienților și a personalului medical privind fibroza idiopatică, necesară

Transilvania Business

Orădenii se vor încălzi cu energie geotermală. ANRM a emis licența de exploatare

redactia

Cluj-Napoca, printre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa alături de Viena, Köln, Bruxelles sau Praga

redactia

Tax & Finance Forum, în premieră la Sibiu

Papuc Irina

AAGES, perfecțiune în domeniul încălzirii prin inducție

Tirdea Ionut

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

A. I.

Leave a Comment