Educatie HR/Joburi ONG Proiecte

Vrei un job în 2021? Care sunt competențele cheie de care ai nevoie

Capacitatea de a rezolva probleme complexe, a coordona oameni și resurse, abilitățile bune de comunicare sau înțelegerea sistemelor sunt competențele cheie aflate la mare căutare de către angajatori în 2021, dar și în viitor, conform studiului realizat de World Economic Forum.  La nivel național, angajatorii caută tot mai mult tineri și profesioniști care să dețină aceste competențe sau să fie deschiși înspre dezvoltarea lor în cadrul companiilor.

Cum ne dezvoltăm competențele soft necesare în piața muncii?

Dezvoltarea competențelor soft presupune timp, o bună înțelegere a pasiunii, a punctelor tale forte și o înțelegere clară a modului în care funcționează azi piața muncii”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE – Construiește cu pasiune.

În România, echipa FUTURE – Construiește cu pasiune lansează luna aceasta cea de-a 4 ediție a celui mai complex program de educație ce dezvoltă competențele soft în rândul tinerilor ce sunt în căutarea unui loc de muncă și care ajută și profesorii să înțeleagă piața muncii.

Ediția 4 a programului susținută oficial de compania multinațională SYKES va include timp de 6 luni sesiuni de training, sesiuni de orientare în carieră individuale și posibilități de angajare în piața muncii pentru peste 60 de studenți și 50 de profesori universitari.  „Scopul nostru principal este acela de a ajuta studenții să se familiarizeze cu piața muncii, de a le oferi o perspectivă în ceea ce privește cariera lor alături de noi și de a veni cu deschidere și implicare în fața lor, astfel încât aceștia să poată avea o viziune cât mai clară asupra culturii și a valorilor companiei SYKES. Ne dorim să facem o diferență la nivel de comunitate și să avem un impact pozitiv atât intern, asupra companiei, cât și asupra studenților pe cale să facă primii pași în cariera dorită.”, declară Corina Dăiescu, Head of Talent Acquisiton SYKES Romania. Compania este un pionier în domeniul relațiilor cu clienții la nivel global, cu peste 2000 de angajați în Cluj-Napoca, Oradea și Brașov.

Nevoia dezvoltării competențelor soft este esențială deoarece piața muncii se schimbă rapid, iar locurile de muncă se reinventează constant. Această dinamică aduce o nevoie de adaptabilitate, flexibilitate și responsabilitate – competențe foarte căutate azi de angajatori. „Experiența FUTURE a fost cea mai tare pe care am făcut-o în cei 3 ani de facultate. Încă din anul 1 am căutat training-uri sau workshop-uri de acest fel, dar pot spune în acest moment că nimic nu se ridică la standardul programului FUTURE. Pe lângă faptul că mi-am descoperit într-un mod foarte inedit punctele mele forte, am învățat noi metode de a mă implica într-o echipă. FUTURE este acea practică de care studenții au nevoie pe lângă cursurile de la facultate”, declară Dumitrașcu Ioan Marius, alumni în programul FUTURE.

Construiește cu pasiune – Înscrieri deschise

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune se desfășoară în formatul online și include sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program, sesiuni de orientare în carieră, precum și întâlniri de lucru cu profesorii universitari ce aprofundează noi metode de predare și înțeleg piața muncii. Înscrierile în noua ediție a programului FUTURE susținută de companie SYKES Romania se realizează până în 17 martie 2021 pe: www.madalinahodorog.ro/future. Toate sesiunile de training și activitățile din cadrul programului sunt gratuite.

SYKES este o compania multinațională de origine americană, un pionier în domeniul relațiilor cu clienții la nivel global. Compania activează în industrii precum: telecomunicații, servicii financiare, tehnologie, IT, asistență medicală, voiaj, asigurări, electronice, comerț și multimedia, oferind suport clienților prin diverse canale (chat, telefon, e-mail) în peste 40 de limbi diferite.

În România, compania are peste 2000 de angajați în sedii din Cluj-Napoca, Oradea și Brașov oferind suport în 13 limbi. Mai multe detalii: https://www.sykes.com/romania/

Persoana de contact: Mădălina Hodorog/education@madalinahodorog.ro

Related posts

Proiect ,,Art Nouveau 2’’ de peste 1,8 milioane de euro pentru Oradea

Traian Dan

460 de tineri bihoreni s-au înscris în Programul „Generaţia Tech”

Traian Dan

Peste 300 de echipamente IT pentru copiii de la țară, prin intermediul IT4Kids

Traian Dan

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

Proiectul cu fonduri UE al Parcului Științific și Tehnologic Bihor a fost deblocat

Traian Dan

Angajări pe timp de criză: peste 100 de companii internaționale continuă să caute personal

Ion Surdu

Edu Lab, atelierul de design thinking, găsește soluții pentru educația copiilor din mediul rural

Nicolae Pop

ADD Bihor va organiza licitație pentru autogările din Marghita și Beiuș

Traian Dan

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Diary Fragments in Search for a Sense: Via Transilvanica

Transilvania Business

Firmele din Regiunea Vest invitate să își prezinte nevoile printr-un chestionar inițiat de ADR Vest privind digitalizarea

Nicolae Pop

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

Traian Dan

Dimensiunea dezastrului de resurse umane

Ligia Voro

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

Traian Dan

Programatorii din Cluj și Timișoara, pe lista Tellence Technologies

Nora Dumitrescu

Specialiști din firme, chemați să predea la Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

PROFI ajută prin angajări

Ligia Voro

Recrutări masive de curieri în Transilvania. Se fac sute de angajări

Nora Dumitrescu

Peste 78 de milioane de lei pentru „Campusul pentru învățământul special din Oradea”

Traian Dan

Afacerile americanilor de la CGS în România sunt în creștere: „Am adus în portofoliul companiei proiecte complexe”

Papuc Irina

Primăria Timişoara susţine învăţământul profesional în sistem dual şi reabilitează un atelier de practică

Robert Bloancă

Un chatbot DRUID automatizează procesele de HR ale Orange România

Traian Dan

Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

Ligia Voro

Leave a Comment