Auto Bihor Fonduri Europene Infrastructura Slider Transport Ultimele stiri

Pasajul pe Centura Oradiei în zona Universității va fi gata până în aprilie

Lucrările pentru amenajarea intersecției prin pasajul denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității, realizate de Primăria Oradea prin Direcția Tehnică, au ajuns la un stadiu de realizare de 80%.

Lucrările sunt executate de către firma SC Porr Construct SRL și au demarat în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA).

Pasajul s-a executat de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, are trei deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m.

De asemenea, pasajul are două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 m. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor este de 3,5 m și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea cinci ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

În prezent se lucrează la sensul giratoriu de sub pasaj. În vederea execuţiei acestuia, în perioada 9 – 27 februarie circulația pe relația Borș-Cluj se desfășoară prin: bretea – sens giratoriu existent – drum colector – centura Oradea, iar circulația pe sensul Cluj – Borș se desfăşoară prin: bretea – sens giratoriu existent – bretea centura Oradea. Circulația dinspre Piața 100 înspre str. Universității, cât și virajul spre stânga sunt interzise și semnalizate corespunzător (obligatoriu la dreapta), cu accesul interzis sub pasaj.

În ceea ce privește lucrările executate, după forarea celor 53 de piloți, s-au executat pilele și culeile, după care s-a trecut la montarea celor 45 de grinzi prevăzute în proiect, care au rolul de a susține grinzile pasajului. Astfel, 15 grinzi au fost amplasate aferent deschiderii dinspre Cluj a pasajului, alte 15 grinzi s-au montat la deschiderea dinspre Borș și ultimele 15 grinzi în partea de mijloc a pasajului.

Rampele sunt asfaltate la nivel de binder, urmând să fie realizată și asfaltarea. Totodată, de-o parte și de alta a pasajului s-au montat stâlpi de iluminat.

În ceea ce privește pasajul propriu-zis, a fost realizată armarea structurii acestuia, s-a realizat suprabetonarea și urmează ca, în funcție de condițiile meteo, să se treacă la lucrările de hidroizolație. Aceste lucrări specifice de hidroizolație necesită însă temperaturi cu plus zi/noapte și lipsa umidității. După realizarea acestora se va continua cu asfaltarea pasajului, astfel ca până în luna aprilie întreaga lucrare de amenajare a intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității să fie gata”, a declarat primarul Florin Birta.

Pe sub pasaj, la capătul dinspre Cartierul Europa, a fost realizată o trecere pentru pietoni/ pasaj pietonal cu lățimea de 4 metri, la care urmează să se execute lucrările de finisare. Această trecere va face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității, cu semafoare în dreptul benzilor de ocolire a pasajului.

Conform contractului, termenul de finalizare pentru amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității este aprilie 2021.

Related posts

„Via Transilvanica”, turism la pas prin judeţul Mureş

Stefana Muresan

Proiectul de electrificare a liniei ferate Cluj Napoca – Oradea are toate avizele

Traian Dan

Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020

Stefana Muresan

Primăria Sibiu cumpără 10 autobuze de la producătorul român BMC Truck & Bus

redactia

Sondaj Crosspoint: perspectiva consumatorilor asupra pieței imobiliare

Ionut Oprea

LeasingWEB, un serviciu de achiziționare în rate a website-urilor dedicat IMM-urilor

A. I.

Sălajul și-a desemnat cele mai bune firme

Nora Dumitrescu

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Nora Dumitrescu

Japonezii, la Alba Iulia să caute oportunități de investiții

Stefana Muresan

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Stefana Muresan

Ford a lansat Family Fun Hub – un site special, cu activități recreative pentru copii

Ligia Voro

Crăciun în România, afacere de 18 milioane de euro

redactia

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței, aviz favorabil pentru preluarea Depaco de către Teraplast

Stefana Muresan

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

„Your dedicated Marketing Agency” – LOOPAA

Transilvania Business

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu COVID-19

Ligia Voro

PRIA Gala Fermierilor Români va avea loc la Academia de Științe Agricole și Silvice în 27 septembrie 2018

redactia

Autostrada Sibiu-Piteşti, anunț mult așteptat de la CNAIR

Stefana Muresan

Baia Mare va fi monitorizat printr-un sistem “Big Brother”

Nora Dumitrescu

SIFI TM Agro, investiție de peste 1 milion de euro în Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole

Stefana Muresan

Investiție Dito Group, de 5,2 milioane de euro, în Parcul Industrial Oradea

Traian Dan

Leader Team Broker – “Asiguratul care are CASCO, bun de plată dacă își retrage plângerea după repararea mașinii ”

Ligia Voro

Podul feroviar peste Târnava Mare, finalizat de FCC Azvi până în iulie

Stefana Muresan

Leave a Comment