Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O cameră de comerț româno-maghiară se va înființa la Budapesta

La Budapesta va fi înființată o cameră de comerț româno-maghiară, prin transformarea organizației de afaceri româno-ungare existente, RoCham, au stabilit Claudiu Năsui și ministrul afacerilor externe și comerțului din Ungaria, Peter Szijjarto.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a avut, joi, o întrevedere cu Peter Szijjarto, ministrul afacerilor externe și comerțului din Ungaria.

Dialogul s-a concentrat asupra stadiului și perspectivelor dezvoltării relațiilor economice dintre România şi Ungaria, în contextul recuperării economice de după pandemie și al interesului reciproc pentru susținerea unui climat de afaceri favorabil pentru companiile din cele două țări. Cei doi miniștri au apreciat dinamica relațiilor economice dintre România și Ungaria. Cu schimburi comerciale anuale ce depășesc 9 mld. Euro, Ungaria este a 4-a piață ca mărime pentru exporturile românești și a 3-a sursă a importurilor românești. De asemenea, au investit în România peste 14.000 companii din Ungaria, cu un capital social ce totalizează cca. 1,4 miliarde de euro. Pe de altă parte, 7.700 companii românești au investiții în Ungaria în valoare totală de cca. 278 milioane euro”, transmite Ministerul Economiei.

Potrivit sursei citate, au fost prezentate programele acordate de cele două țări pentru sprijinirea mediului de afaceri în vederea depășirii crizei economice provocate de pandemie, cu accent pe cele menite să conserve locurile de muncă și să crească competitivitatea companiilor în mediul internațional de investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Josephine Payne – prima femeie care va conduce Ford România

Articolul următor

Hornbach își caută personal pentru cel dintâi magazin din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share