Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emerson și-a deschis fabrică în Gilău

Gigantul american Emerson, producător de echipamente industriale, a activat o unitate de producție la Gilău. Aici se vor produce corpuri de iluminat și panouri electrice pentru atmosfere explozive.

Gilăul este singurul punct din Europa unde Emerson produce aceste echipamente. Americanii au creat 110 locuri de muncă, iar în viitor urmează să fie angajate și alte persoane. Am fost invitat la deschiderea oficială a unității de producție și le-am transmis americanilor un mesaj de bun venit.

Ne dorim investiții în Gilău, ne dorim locuri de muncă bine plătite, astfel vom avea cu toții numai de câștigat. Un gând bun și pentru Urbano Parks, deținătorii halei în care s-a instalat Emerson”, a subliniat primarul Gelu Topan.

Emerson, companie globală de tehnologie, inginerie și producție cu sediul în SUA, a semnat un contract pe 10 ani pentru închirierea spațiului într-o locație nou construită în Urbano Cluj Vest (UCV), unde a relocat, din parcul industrial public Tetarom II, din Cluj-Napoca, unitatea sa de afaceri Appleton.

Noua locație închiriată pentru Appleton include 6.000 mp pentru birouri și activități de producție, oferind un spațiu mai mare față de cea actuală. „Vrem să pregătim spațiul eliberat în urma mutării pentru oportunități viitoare de creștere a afacerii”, a motivat Alina Negru, directorul general al Emerson Cluj.

Appleton este un producător global de componente electrice și produse de iluminat pentru medii industriale. Emerson are 2.700 de angajați în Cluj-Napoca, iar valoarea investițiilor pe care a făcut-o aici din anul 2006 este de 150 de milioane de dolari. Grupul are sediul în St. Louis, Missouri (SUA).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON lansează concursul „Energie pentru viitor” pentru elevii din clasele VIII–XII

Articolul următor

Fabrica de viori din Reghin își va investiga instrumentele la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share