Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii de la Babeș-Bolyai au parteneriate cu “granzii” Microsoft și Bosch

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a fost acceptată ca membru al European Institute of Innovation & Technology, singura din România care are acest statut în EIT Digital. Instituția clujeană derulează mai multe proiecte inovative pentru companii precum Microsoft, SAS, Bosch, EON sau Banca Transilvania (BT).

„Avem are cea mai mare facultate de informatică din România și una din cele mai competitive din țară. UBB a început de mai multă vreme să-și concentreze un ecosistem de tehnologia informației, capitalizând avantajele competitive pe care le are, la nivel național și internațional.

Acceptarea în EIT Digital confirmă maturizarea și forța ecosistemului UBB în IT și deschide noi oportunități de colaborare în proiecte internaționale de frontieră în inovarea digitală și în educație (inclusiv doctorat industrial) cu ceilalți parteneri și membri ai EIT, devenind acum și o voce în politicile publice în domeniu la nivel european.

Toate aceste avantaje competitive vor sta la baza specializării inteligente pe care UBB a propus-o, împreună cu primăria, pentru oraș și regiune – Info Bio Nano 4 Health (proiect situat pe prima poziție în analiza scrisorilor de intenție la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest)”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

Domeniile pe care se bazează UBB sunt inteligența artificială (dezvoltând servicii inovative, inclusiv prin machine learning, pentru BT, spitale județene), big data, data mining, high performance computing (parteneriate cu Bosch și SAS – pe baza celui mai puternic supercomputer din universitățile românești prin prisma capacității de calcul simultan); realitate virtuală (tehnologii dedicate sănătății mintale, primul centru din țară în parteneriat cu compania americană EON Reality).

Printre preocupările universitarilor clujeni se mai numără roboterapie (proiecte europene pentru primii roboți psihoterapeutiți autonomi destinați tulburărilor psihice); digitalizare strategică (parteneriat cu Microsoft); securitate cibernetică; tehnologie blockchain (în colaborare cu Blockchain Academy din SUA).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banatul și Transilvania vor să atragă turiști din mediul online

Articolul următor

Direcția Arhitect Șef de la CJ Bihor va funcționa în noul sediu de la 1 martie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share