Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mennekes a dat Ardealul pe Moldova

Producătorul de cabluri auto pentru Tesla și Jaguar Mennekes România și-a deschis prima sa fabrică din România în județul Iași și nu la Cluj, unde era plănuită inițial.  

Investiția de 14 milioane de euro a fost derulată în localitatea Miroslava, unde s-a ridicat un nou parc industrial, datorită înțelegerii găsite la autoritățile locale și a forței de muncă ieftine, conform ZF. „Am verificat zonele Timişoara, Arad, Cluj, acesta din urmă fiind pentru mult timp şi prima opţiune pentru construirea fabricii, întrucât acolo s-a înfiinţat şi sediul social al companiei”, a explicat Ionuţ Adomniţei, general manager al Mennekes România.

Germanii şi-au deschis, în 2018, sediul social în Cluj, dar în 2019 au demarat apoi construirea noii fabrici în Parcul Industrial Miroslava (PIM) 2, unde produc, de la începutul acestui an, cabluri de încărcare pentru vehicule electrice şi hibride.  Analiza Mennekes pentru a decide dacă vor mai veni şi alţi furnizori din Europa în Miroslava va începe anul viitor.

În anii următori compania plănuieşte o investiţie similară pentru a doua fabrică, care va produce staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Printre ţările analizate în vederea acestor investiţii s-au numărat ţări vecine precum Ungaria, Polonia şi Bulgaria. Germanii au printre clienţi companiile Tesla şi Jaguar, devenind primii rezidenţi ai PIM 2, în curs de dezvoltare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

USAMV a derulat programe Erasmus de 3 milioane de euro

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Covasna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share