Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV a derulat programe Erasmus de 3 milioane de euro

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a fost evaluată pozitiv de către Comisia Europeană pentru următorii șapte ani și a primit certificatul de calitate ”Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027”, ceea ce va asigura finanțarea proiectelor sale eligibile prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (UE).

”Fidelă misiunii sale de a forma specialiști pentru o piață a muncii europeană/mondială, USAMV se preocupă în mod susținut de îmbunătățirea indicatorilor de performanță în domeniul activității didactice și de cercetare, în vederea obținerii de competențe reale pentru absolvenții săi.

Acest lucru devine posibil doar prin conexiunea cu sistemele educaționale europene și implementarea elementelor de progres, racordarea la standardele și cerințele internaționale, iar Erasmus+ este unul din instrumentele care ne stau la îndemână.

Erasmus+ oferă oportunități de educație și formare profesională și personală, cu impact și asupra dezvoltării capacității organizationale, sporind vizibilitatea universității și contribuind la crearea unor colective de cercetare multidisciplinare și internaționale”, a declarat Roxana Vidican, coordonator program Erasmus+ în USAMV.

Programul destinat schimburilor academice a debutat sub numele Socrates, a fost lansat în România în 1996 și funcționează la USAMV din 1997. 10 ani mai târziu, programul este înlocuit cu Lifelong Learning Programme, din care făcea parte și Erasmus.

Până în 2014, acesta era destinat schimbului academic, prin acțiuni de tipul mobilităților de studiu și predare, iar de atunci are un nou conținut, sub numele Erasmus+. Implementat și în prezent, acesta aduce ca noutate mobilitățile de plasament pentru studenți, respectiv cele de formare pentru personalul nedidactic. Din acel an, USAMV este acreditată pentru organizarea mobilităților de practică pentru studenți.

În perioada 2014-2020, 800 de studenți au beneficiat de mobilităţi în străinătate, în cadrul Erasmus+, prin intermediul a șase proiecte, iar USAMV mai are în derulare alte șase proiecte. Bugetul acestor 12 proiecte este de 2,9 milioane de euro, mobilitățile fiind derulate în 74 de țări, din care 20 din UE. Programele de mobilități s-au adresat nu doar studenților, ci și cadrelor didactice și personalului nedidactic, astfel că au avut acces din cadrul USAMV 700 de participanți la acțiunile Erasmus.

”În vederea eficientizării, Erasmus+ își propune pentru perioada 2021-2027 condiții mai simple și mai flexibile referitoare la participare și finanțare, dar pune și accent pe o abordare integratoare, beneficiind de facilitățile oferite de digitalizare, alăturarea elementelor online și onsite, precum și pe o nouă metodologie de echivalare a competențelor dobândite în universitățile partenere pe baza Sistemului European de Credite Transferabile”, a subliniat oficialul USAMV.

Din 22 februartie, USAMV va da startul unei noi sesiuni de aplicații, destinată studenților care vor să beneficieze de oportunitățile oferite de Erasmus+.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Polonezii de la R22, investiții de 11 milioane de euro în România

Articolul următor

Mennekes a dat Ardealul pe Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share