Fonduri Europene Ultimele stiri

USAMV a derulat programe Erasmus de 3 milioane de euro

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a fost evaluată pozitiv de către Comisia Europeană pentru următorii șapte ani și a primit certificatul de calitate ”Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027”, ceea ce va asigura finanțarea proiectelor sale eligibile prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (UE).

”Fidelă misiunii sale de a forma specialiști pentru o piață a muncii europeană/mondială, USAMV se preocupă în mod susținut de îmbunătățirea indicatorilor de performanță în domeniul activității didactice și de cercetare, în vederea obținerii de competențe reale pentru absolvenții săi.

Acest lucru devine posibil doar prin conexiunea cu sistemele educaționale europene și implementarea elementelor de progres, racordarea la standardele și cerințele internaționale, iar Erasmus+ este unul din instrumentele care ne stau la îndemână.

Erasmus+ oferă oportunități de educație și formare profesională și personală, cu impact și asupra dezvoltării capacității organizationale, sporind vizibilitatea universității și contribuind la crearea unor colective de cercetare multidisciplinare și internaționale”, a declarat Roxana Vidican, coordonator program Erasmus+ în USAMV.

Programul destinat schimburilor academice a debutat sub numele Socrates, a fost lansat în România în 1996 și funcționează la USAMV din 1997. 10 ani mai târziu, programul este înlocuit cu Lifelong Learning Programme, din care făcea parte și Erasmus.

Până în 2014, acesta era destinat schimbului academic, prin acțiuni de tipul mobilităților de studiu și predare, iar de atunci are un nou conținut, sub numele Erasmus+. Implementat și în prezent, acesta aduce ca noutate mobilitățile de plasament pentru studenți, respectiv cele de formare pentru personalul nedidactic. Din acel an, USAMV este acreditată pentru organizarea mobilităților de practică pentru studenți.

În perioada 2014-2020, 800 de studenți au beneficiat de mobilităţi în străinătate, în cadrul Erasmus+, prin intermediul a șase proiecte, iar USAMV mai are în derulare alte șase proiecte. Bugetul acestor 12 proiecte este de 2,9 milioane de euro, mobilitățile fiind derulate în 74 de țări, din care 20 din UE. Programele de mobilități s-au adresat nu doar studenților, ci și cadrelor didactice și personalului nedidactic, astfel că au avut acces din cadrul USAMV 700 de participanți la acțiunile Erasmus.

”În vederea eficientizării, Erasmus+ își propune pentru perioada 2021-2027 condiții mai simple și mai flexibile referitoare la participare și finanțare, dar pune și accent pe o abordare integratoare, beneficiind de facilitățile oferite de digitalizare, alăturarea elementelor online și onsite, precum și pe o nouă metodologie de echivalare a competențelor dobândite în universitățile partenere pe baza Sistemului European de Credite Transferabile”, a subliniat oficialul USAMV.

Din 22 februartie, USAMV va da startul unei noi sesiuni de aplicații, destinată studenților care vor să beneficieze de oportunitățile oferite de Erasmus+.

Related posts

Investițiile anului în Aiud: Proiecte de peste 59 milioane de lei vor fi derulate în 2020

Papuc Irina

Fabrică de 12 milioane de euro: Grupul TeraPlast intră pe piața de ambalaje biodegradabile

Ion Surdu

Grupul TeraPlast și-a dublat cifra de afaceri

Stefana Muresan

Record la fabricile din Mioveni și Craiova: în luna septembrie s-au produs peste 50.000 de mașini Dacia și Ford

Ion Surdu

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Traian Dan

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

redactia

ANAF atenționează: posibile fraude prin sms

Ligia Voro

IRUM Reghin lansează trei noi modele de tractoare, destinate fermelor de familie

Ligia Voro

O companie germană își extinde afacerea din Sibiu: 4 hale de producție, un sediu de logistică și zonă de relaxare pentru angajați

Papuc Irina

Cele mai mari zece companii din industrie –printre care Continental, Autoliv, Takata şi Michelin – afaceri de 53 de miliarde de lei

Stefana Muresan

Farmecul internetului. Vânzări anuale în creștere cu 46%

Nora Dumitrescu

Un milion de euro pentru Aeroportul din Timișoara: ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană

Papuc Irina

Cartierul Pintea primește 2 milioane de euro de la UE

Nora Dumitrescu

CJ Cluj modernizează 32 km de drumuri judeţene cu 12 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Hidrocentrala Râul Mare-Retezat va fi retehnologizată cu 80 de milioane de euro

Papuc Irina

Sălăjenii cer bani de la Compania de Investiții să își modernizeze drumurile

Nora Dumitrescu

Sibiu: Strada care leagă trei cartiere de Zona Industrială Est intră în reparații

Papuc Irina

Airbus Helicopters: Producția în România a elicopterului H215M – un proiect de anvergură care va permite României să se alăture clubului exclusivist al țărilor producătoare de elicoptere

Ion Surdu

Creștere cu două cifre pentru Bosch în România

Ionut Oprea

Reteaua de sanatate Regina Maria și omul de afaceri Horia Ciorcila, parteneriat de 15 milioane euro in Cluj Napoca

Stefana Muresan

Ciugud, singura comună din România premiată pentru digitalizarea serviciilor publice și înființarea unei școli „smart”

Papuc Irina

Etapele construirii Autostrăzii Unirii

Stefana Muresan

Leave a Comment