Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Polonezii de la R22, investiții de 11 milioane de euro în România

Grupul polonez IT R22, cu sedii la Bistrița și Cluj-Napoca, a derulat anul trecut afaceri cu venituri recurente de 30 de milioane de lei.

În România, acesta este prezent prin intermediul companiei Blugento, specializată în furnizarea de soluții de comerț electronic, și alte șase firme: NET Design, Web Class IT, Top Level Hosting, Găzduire Web, HostVision, RoSpot. Acestea au avut, afaceri cumulate în creștere cu 20% față de anul anterior. Ele comercializează servicii pe bază de abonament, lucru care presupune venituri recurente.

Transformarea digitală a business-urilor a fost una dintre tendințele accelerate în 2020 în România și a generat creșteri peste estimări în mai multe industrii. Piața de hosting (găzduire web) a crescut, pe măsură ce companiile și-au extins prezența în online, iar comerțul online a avut un salt ce a depășit rapid media ultimilor ani, în contextul unei nevoi mai mari de domenii web, găzduire web, servere, platforme online, magazine online, certificate SSL.

„În mai puțin de un an, criza generată de pandemie a produs o schimbare în modul în care majoritatea companiilor își desfășoară activitatea altfel posibilă doar în ani. Consumatorii au făcut un shift rapid către online, companiile au răspuns accelerând procesul de digitalizare, cu accent mare pe calitate. Ne așteptăm ca în 2021 investițiile în digitalizare să urmeze același trend, în încercarea companiilor de a rămâne competitive și de a se dezvolta”, spune Adrian Chiruță, Managing Partner R22 România.

Companiile românești din grupul R22 au 80 de angajați și prezență în București, Cluj-Napoca și Bistrița, administrează 100.000 de domenii active și au 60.000 de clienți activi. Grupul polonez și-a consolidat prezența pe piața din România prin investiții de 11,5 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Apă Someș și-a dublat numărul de beneficiari

Articolul următor

USAMV a derulat programe Erasmus de 3 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share