Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord de mediu pentru noul spital județean din Sibiu. CJ: Urmează obținerea autorizației de construire

Proiectul Noului Spital Județean de Urgență Sibiu a obținut Acordul de Mediu fără vreo sesizare sau contestație referitoare la impactul asupra mediului, potrivit autorităților județene.

Raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul Construire Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost supus consultării publice începând cu 11 decembrie 2020, locuitorii județului Sibiu având astfel ocazia de a contesta aspecte care țin de emiterea acordului de către autoritățile competente.

Concluziile Raportului privind impactul asupra mediului și măsurile pentru prevenirea, reducerea și, unde este posibil, compensarea efectelor negative asupra mediului evidențiază faptul că:

  • proiectul propus se realizează conform celor mai bune practici în domeniul sanitar, dotările şi echipamentele prevăzute sunt de înaltă performanță și la standarde europene
  • proiectul propus nu are efecte semnificative asupra mediului şi a sănătăţii umane în context transfrontier
  • impactul cumulat: amplasarea proiectului, mobilarea complementară a terenului, precum și măsurile propuse prin proiectul tehnic și soluțiile constructive, contribuie semnificativ la reducerea nivelului de zgomot la receptor și menținerea calității aerului în zonă.

„Prin obținerea Acordului de Mediu, am reușit să facem încă un pas important pentru realizarea celui mai mare și mai dorit proiect de către sibieni. Este o investiție vitală pentru sănătatea județului nostru și mă bucur că avem cel mai avansat proiect de spital nou dintre cele care se derulează la acest moment în România. Avem toate avizele necesare și urmează într-un termen scurt să depunem documentația necesară pentru Autorizația de Construire. Un astfel de proiect necesită implicare sută la sută și mă bucur să pot spune că am găsit această echipă dedicată care depune toate eforturile pentru ca Noul Spital Județean să devină realitate”, transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În acest context, la începutul lunii martie, Consiliul Județean Sibiu va depune proiectul la Primăria Municipiului Sibiu în vederea obținerii autorizației de construire.

CITIȚI ȘI:

Viitorul spital județean al Sibiului va fi cea mai mare lucrare din ultimii 30 de ani. Investiția de 500 de milioane de euro a început cu aprobarea SF

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TESSERACT ARCHITECTURE ajunge la o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro și 500.000 mp de spitale și spații industriale proiectate

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Harghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share