Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operator aerian basarabean pe cerul Clujului. Zboară în Portugalia și Irlanda

Compania aeriană HiSky, cu sediul în Republica Moldova, începe să opereze din primăvară pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Conducerea aerogării clujene a anunțat lansarea de zboruri regulate către Lisabona (Portugalia), destinație operată în premieră pe AIAIC de către HiSky. Aceasta va efectua zboruri regulate directe către Dublin (Irlanda), dar și turistice. Zborurile spre Dublin vor suplimenta frecvențele existente deja pe această rută, oferind noi opțiuni de călătorie spre Irlanda.

„Am decis să deschidem baza operațională la Cluj pentru că există cerere, inclusiv din partea agenților comerciali locali. Vom opera atât curse regulate, cât și charter. Noua abordare cu care venim în fața pasagerilor ne face să credem că vom reuși să-i fidelizăm pe toți cei care vor ajunge la bordul aeronavelor noastre. Avem deja mai multe parteneriate agreate, aici, în Cluj”, a spus Iulian Scorpan, director general al HiSky.

„Având în vedere criza fără precedent generată de pandemie, sunt îmbucurătoare veștile privind un nou operator aerian care anunță bazarea unei aeronave la Cluj și deschide noi zboruri. Zborurile regulate spre Lisabona vor fi operate în premieră de la Cluj și vor stabili noi legături comerciale și turistice între aceste regiuni”, a menționat directorul general al AIAIC, David Ciceo.

„Consiliul de Administrație al AIAIC privește cu optimism asupra deciziei HiSky, de a deschide noi destinații de aici, deoarece acest lucru contribuie la eforturile noastre de recuperare a traficului aerian existent înainte de pandemie”, susține Viorel Federiga, preşedintele CA al AIAC.

HiSky s-a lansat pe piața aviației în februarie 2020, având curse către mai multe destinații importante din Europa. Aceasta operează cu patru clase de rezervare: basic, classic, premium și premium plus. Pe AIAIC mai efectuează curse de linie Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încep lucrările de proiectare și execuție la Cabana de la Vadu Crișului

Articolul următor

Media lunară a venitului brut al angajaților Lidl ajunge la 4.400 lei din martie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share