Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii din liceele tehnologice clujene, finanțați să-și găsească job

Asociația The Social Incubator (ASI) și angajații UniCredit Bank vor funcționa ca traineri-voluntari într-un program de educație financiară și pentru carieră care pregătește elevii din învățământul profesional și tehnic să devină independenți.

Programul se desfășoară online, cu participarea a 1.500 de elevi din 70 licee tehnologice, din Cluj, Iași, București. Start Major își propune să crească șansele pentru independență financiară în carieră pentru elevi, odată ce ei împlinesc 18 ani. Elevii învață cum să își gestioneze corect resursele financiare, descoperă ce roluri profesionale li se potrivesc, cum pot obține un loc de muncă și cum pot dezvolta o afacere.

„Am văzut din prima ediție că elevii au avut un parcurs pozitiv și util, care le-a adus informații și abilități noi, dezvoltare personală și profesională, iar pentru unii a fost un adevărat spațiu de incubare a viitoarei afaceri”, a declarat Alina Drăgan, strategic consultant – financial education la UniCredit Bank. Programul demarat în 2019 a fost parcurs până acum de 300 de elevi din 10 licee tehnologice.

ASI oferă soluții de integrare socială și profesională, cu rezultate de impact pe termen lung în viața tinerilor care au părăsesc sistemul de protecție a copilului. În baza unor programe complexe, personalizate pe nevoile și specificul fiecărui tânăr, axate pe dezvoltare personală, educație și integrare pe piața muncii, tinerii sunt sprijiniți să dobândească aptitudinile necesare tranziției către viața pe cont propriu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mass Mutual închiriază spații de birouri în Record Park, proiectul atingând o rată de închiere de 94%

Articolul următor

Mobexpert devine chiriașul Globalworth și Global Vision în Constanța Business Park

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share