Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restart Energy ridică un parc solar de 30 de milioane de dolari

Furnizorul de energie şi gaze Restart Energy Timișoara (RET) va investi 30 de milioane de dolari într-un parc solar în judeţul Sălaj. Acesta va începe să genereze energie în primul trimestru al anului viitor.

Proiect solar de 45 MW va fi concretizat în localitatea Sărmăşag. Acesta a fost achiziţionat la stadiul de “brownfield” de la o echipă de dezvoltatori cu experienţă în domeniul parcurilor de energie verde, conform ZF.

“Construcţia este programată să înceapă în trimestrul II al acestui an şi sperăm că primii KWh verzi produşi de soare să fie introduşi în reţea cel târziu în primul trimestru din 2022”, spune Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Finanţarea proiectului se face din surse proprii, fonduri private şi prin bănci. Compania a fost asistată în tranzacţie de casa de avocatură Bondoc şi Asociaţii. În ianuarie, RET a anunţat un joint venture cu compania americană de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies.

Interlink activează ca un consilier strategic pentru finanţarea proiectelor de energie verde de 500 MW pe care RET vrea să le dezvolte în următorii cinci ani în România şi ţările vecine. Aceste proiecte vor necesita investiţii de 500 de milioane de euro.

RET a încheiat 2020 cu afaceri de 120 milioane de lei şi profit net de 13 milioane de lei. Pentru anul în curs, compania estimează venituri de 220 milioane de lei şi profit net de 24,2 milioane de lei.

De curând, RET a încheiat cu succes prima sa emisiune de obligaţiuni dedicate dezvoltării şi achiziţiei de active de producţie a energiei regenerabile în România, atrăgând 16,3 milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisă, subliniind interesul ridicat al investitorilor pentru companie, dar şi pentru segmentul energiei verzi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat licitația pentru proiectarea și execuția Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Articolul următor

Mass Mutual închiriază spații de birouri în Record Park, proiectul atingând o rată de închiere de 94%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share