Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nodurile Autostrăzii Sebeș – Turda, finalizate până în vară

Antreprenorul Impresa Pizzarotti lucrează la nodurile rutiere de la Sebeș și Alba Iulia Nord ale autostrăzii dintre județele Alba și Cluj, ultimele obiective importante de pe acest segment, care trebuie finalizate până în 30 iunie.

La nodul rutier Sebeș, constructorul mai are de montat grinzi pe două deschideri și jumătate, operațiune care va marca finalizarea tuturor structurilor, cel puțin în ce privește stadiile de ridicare, montare și fixare a grinzilor, conform Unirea.

Grinzile vor fi montate cu lansatorul, dar la ultima deschidere ele vor fi aduse cu mașini de capacitate mare de la Deme Macarale și vor fi montate de pe cealaltă direcție, Alba Iulia – Sibiu. Grinzile de beton care vor fi montate pe ultima deschidere au 41 m și 80 de tone. Până la jumătatea lunii, la nodul rutier Sebeș vor fi montate toate grinzile.

La nodul Sebeș se asfalta breteaua 2, care face legătura dintre A1 și A10 pe direcția Orăștie – Turda. La Alba Iulia Nord, compania Baxcom are de terminat de suprabetonat pasajul peste calea ferată, pe sensul de mers Sebeș -Turda. Tot acolo trebuie efectuate lucrări la vechiul sens giratoriu, ce va fi reconfigurat, la terasamente, în apropierea lotului 2 și soluționată definitiv problema alunecării din deal de la Pârâul Iovului.

Pe lângă celelalte lucrări la parapeți, montare panouri pentru izolare fonică și parcarea de Oarda, nodurile rutiere de la Sebeș și Alba Iulia Nord sunt cele mai importante ce i-au mai rămas de efectuat constructorului, de executarea lor depinzând finalizarea lotului, implicit fluidizarea traficului la Sebeș și la Alba Iulia Nord.

A10 va avea 70 km și costă 420 de milioane de euro. Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu A1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CONAF si-a lansat o sucursală în Transilvania

Articolul următor

Dunwell: 1.800 mp pentru Elko România în CTPark Bucharest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share