Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii defavorizați din Ardeal, finanțați de petroliști să ajungă șoferi

Compania petrolieră MOL România și Fundația pentru Comunitate (FPC) vor susține financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere de categoriile B sau C.

Proiectele finanțate au fost selectate dintre cele 340 înscrise în concurs. 317 au solicitat plata taxelor de școlarizare pentru permis de conducere categoria B și BE, 21 pentru C și CE, și câte unul pentru B adaptat și tractor agricol. Totalul solicitărilor de finanțare este de 657.000 de lei.

„Programul se adresează tinerilor care doresc să obțină permisul de conducere, însă nu au resursele financiare necesare în acest scop. Sunt eligibili, în mod special, acei tineri care ar putea găsi un loc de muncă sau care ar putea primi atribuții de serviciu extinse, odată cu obținerea permisului”, a declarat Camelia Ene, director general al MOL România.

„Cu cei care au obținut finanțare vom încheia contractele și vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor înscrierii la școala de șoferi și mai departe pentru taxa de școlarizare”, a declarat Andras Imre, director executiv al FPC. Beneficiarii provin din 22 de județe, printre care se numără Bihor, Brașov, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, de 17-25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cadrul celor cinci ediții anterioare ale programului, 90 de tineri au obținut permis de conducere și 63 sunt programați pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și 250 de angajați proprii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lufthansa revine după un an la Cluj, cu zborul de Frankfurt

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS: Top 20 de companii românești din Județul Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share