Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lufthansa revine după un an la Cluj, cu zborul de Frankfurt

Zborurile dintre orașele Cluj-Napoca și Frankfurt pe Main au fost reluate din 3 martie, la un an după suspendarea lor de către compania germană, cauzată de răspândirea pandemiei la nivel european şi global.

Cursele vor fi operate pentru început (în perioada martie-aprilie) cu o regularitate de patru frecvenţe pe săptămână, urmând ca din iunie să fie efectuate zilnic pe această rută extrem de importantă, care în ultimii ani s-a bucurat de succes pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

„Lufthansa va oferi patru zboruri săptămânale din Cluj către cel mai mare hub al companiei, Frankfurt, consolidând astfel legătura aeriană între Transilvania și Germania, și mai departe către numeroase destinații europene și internaționale. Lufthansa, Austrian Airlines și Swiss continuă să ofere zboruri către Frankfurt, Munchen, Viena și Zurich, principalele huburi ale Lufthansa Group.

România a fost întotdeauna o piață importantă pentru Lufthansa, suntem mândri că deservim această piață de 50 de ani. Chiar și în timpul pandemiei nu am încetat niciodată să conectăm România cu lumea și așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bordul aeronavelor noastre în această vară”, spune directorul Lufthansa România – Republica Moldova, Zlatko Zlatic.

„Cu fiecare nou zbor care se reia de pe aeroport, pasagerii noştri îşi cresc gradul de mobilitate atât de sever afectat de contextul pandemic pe care îl traversăm. Salutăm eforturile Lufthansa de a restabili conexiunea Clujului şi a Transilvaniei cu un important hub aerian al lumii şi cu un important centru financiar european, oraşul Frankfurt”, a declarat Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

„Legătura aeriană care se restabileşte cu cel mai mare hub aerian al Lufthansa va aduce o mai bună conectivitate pasagerilor care aleg să călătorească de la şi spre Cluj-Napoca, principalul aeroport regional al României”, a declarat David Ciceo, directorul general AIAIC.

Zborurile vor fi operate pentru Lufthansa de către operatorul aerian regional italian Air Dolomiti, după cum erau efectuate anterior debutului pandemiei, cu aeronave Embraer E190/195 de 100 de locuri, clasele Business şi Economy. De pe AIAIC mai efectuează zboruri de linie companiile Wizz Air, Blue Air, Tarom, Turkish Airlines, Ryanair.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Proiectul pentru România” va aduce anual 345 milioane de euro la bugetul de stat

Articolul următor

Tinerii defavorizați din Ardeal, finanțați de petroliști să ajungă șoferi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share