Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Proiectul pentru România” va aduce anual 345 milioane de euro la bugetul de stat

Potrivit Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), „Proiectul pentru România”, are o valoare de circa 2,87 miliarde de euro. Conform studiilor, asta înseamnă că va avea un aport la bugetul de stat, precum și la cel local, de 345 de milioane de euro anual, proiectul urmând a se finaliza într-o perioadă de cinci ani. De asemenea, CCIR precizează faptul că acest proiect va genera peste 30 de mii de locuri de muncă, un aspect deosebit de important mai ales dacă ținem seama de situația economică dificilă provocată de pandemie.

Pe termen lung, proiectul reprezintă oportunitatea perfectă pentru ca România să intre în rândul statelor dezvoltate, oferind partenerilor din țară și străinătate un parc expozițional permanent, cu funcțiune multiplă, având capacitatea de a concentra evenimente majore, prin poziția strategică în centrul de business al Capitalei României.

Totodată, proiectul va reprezenta un punct de întâlnire al comunității, cu o identitate autentic românească, care să coaguleze entități diverse, de la publicul larg până la reprezentanți ai mediului de business, guvernamental, legislativ, academic, asociativ, profesional etc.

Nu în ultimul rând, bucureștenii și nu numai, vor avea la dispoziție o serie de atracții publice precum un nou parc central, grădini înierbate, arbori maturi și vegetație luxuriantă, alei de promenadă, esplanadă și piațete, toate acestea fiind cuprinse în proiectul de revitalizare a zonei Romexpo.

Pe de altă parte, CCIR salută decizia CCR privind sesizarea de neconstituționalitate a proiectului de lege pentru modificarea legii camerelor de comerț.

De la bun început, CCIR a susținut și a argumentat că modificările și completările aduse Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România, sunt constituționale și în deplină concordanță cu legislația în vigoare. Decizia de astăzi a CCR vine, astfel, să întărească argumentația CCIR, în dauna celor care, din diferite motive, au contestat modificările aduse actului normativ. Decizia CCR reprezintă un câștig, atât pentru CCIR, care de astăzi își recapătă respectul și recunoașterea cuvenite unei camere de comerț naționale, în concordanță cu cele din toată Europa, dar și din lume, dar mai ales pentru Statul Român, mediul de afaceri și nu în ultimul rând, pentru locuitorii Capitalei”, transmit reprezentanții CCIR.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația Eco Ruralis distribuie gratuit semințe țărănești către micii producători

Articolul următor

Lufthansa revine după un an la Cluj, cu zborul de Frankfurt

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share