Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociația Eco Ruralis distribuie gratuit semințe țărănești către micii producători

Pentru al nouălea an consecutiv, începând cu data de 1 martie, asociația Eco Ruralis distribuie în mod gratuit semințe țărănești către țăranii și grădinarii doritori, din România și Republica Moldova. Castraveți, ardei, dovleci și dovlecei, tomate de toate culorile și mărimile, sfeclă, vinete, busuioc, gălbenele și crăițe sunt doar câteva dintre cele 47 de specii și peste 100 de varietăți de legume, plante aromatice, medicinale și companion disponibile anul acesta.
Noul Catalog Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021 cuprinde descrierile tuturor varietăților de anul acesta, însoțite de fotografii, precum și de cunoștințe și practici agroecologice despre semănarea, cultivarea, recoltarea și depozitarea semințelor și o listă cu posibile asocieri benefice între plante, de utilizat în grădină.
Comenzile se realizează în baza Catalogului și completării unui formular de comandă ce va fi disponibil pe website-ul asociației și pe social media sau prin apel telefonic, în limita a maxim cinci varietăți de semințe, practic cinci plicuri de semințe. Fiecare plic conține între 5 și 30 de semințe fiecare, o cantitate suficientă pentru ca acestea să fie multiplicate mai departe. Asociația va onora solicitările pe cale poștală, acoperind toate costurile expedierii.

Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021 este disponibil pe https://tinyurl.com/3bwfjh6u, iar formularul de comandă online este disponibil pe https://tinyurl.com/mjm8fj8c.

Cei care nu au acces la internet pot comanda seminţe sunând la biroul asociației la nr. 0264.599.204 de luni până vineri între orele 09:00 – 17:00.

Se pot comanda maxim cinci varietăți în total, cu câte 5-40 de semințe fiecare, în funcție de specie.

Stocul de semințe este limitat, de aceea vă rugăm să faceți o comandă per familie pentru a permite accesul cât mai multor persoane la semințe țărănești. Încurajăm solidaritatea între țărani, mai ales în vremuri dificile”, transmit reprezentanţii Eco Ruralis.

Plicul cu seminţe va fi trimis gratuit prin Poşta Română la adresa scrisă în formular și doar în România și Republica Moldova.

Cunoscute și sub numele de populații locale sau semințe tradiționale, semințele țărănești sunt semințe vechi moștenite din bătrâni și salvate în propria grădină. Acestea sunt cu mult mai variate, productive și mai rezistente la condiții de mediu vitrege, boli și dăunători decât semințele hibrid, iar hrana obținută din ele este de calitate superioară, mult mai nutritivă și având gustul de altădată. Prin intermediul distribuției de semințe țărănești, asociația Eco Ruralis dorește să contribuie la menținerea semințelor vii în câmpuri și grădini și la creșterea autonomiei țăranilor asupra semințelor lor și a hranei pe care o produc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dr. Bruno Ettenauer, the new CEO of S IMMO starting March 2021

Articolul următor

„Proiectul pentru România” va aduce anual 345 milioane de euro la bugetul de stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share