Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Nord-Vest își pregătește beneficiarii pentru noii bani UE

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a început o suită de vizite la autoritățile în teritoriu la județele arondate acesteia pentru a le pregăti de absorbția cât mai mare a banilor europeni.

Conducerea ADRNV s-a aflat la începutul lunii la Primăria Satu Mare, întâlnirea cu reprezentanții municipalității fiind dedicată pregătirii portofoliului de proiecte pentru perioada de programare 2021-2027. Luna trecută, o delegație a ADRNV a fost prezentă în reședința de județ a Sălajului, municipiul Zalău.

“Conform unui raport al Băncii Mondiale 76% dintre români trăiesc într-un oraș sau o zonă periurbană, iar acestea generează 97% din producția economică a României (procentaje calculate folosind o nouă metodologie globală pentru analizarea gradului de urbanizare).

O dezvoltare urbană corectă conduce la creștere economică de care beneficiază atât cetățenii din mediul urban, cât și ceilalți 24% de români din zone limitrofe care ar trebui să beneficieze de acces egal la oportunitățile oferite de orașe, cum ar fi accesul la educație, locuri de muncă, infrastructură de sănătate și diverse opțiuni pentru activități de agrement”, a precizat conducerea ADRNV.

“Pregătirea din timp a proiectelor este o condiție esențială pentru accesarea și investirea baniilor europeni. Discuțiile au fost unele constructive și sunt bucuros să văd autorități publice locale ce se pregătesc din vreme pentru atragerea baniilor europeni.

Nu mai este un secret că România beneficiază în prezent de alocări record în domeniul fondurilor europene (peste 80 de miliarde de euro). Pentru ca proiectele să se nască iar apoi să se și implementeze este nevoie de timp și o pregătire corespunzătoare. Banii europeni există, dar nu ne sunt oferiți decât dacă și reușim să implementăm aceste proiecte”, a menționat directorul instituției, Marcel Boloș.

Domenii cheie pentru creșterea calității vieții în orașe

➡️ transport, transport intermodal
➡️ apă, apă uzată
➡️ gestionarea deșeurilor
➡️ mobilitate urbană
➡️ regenerare urbană
➡️ infrastructură rutieră de interes județean
➡️ centre de agrement, baze turistice, tabere școlare
➡️ infrastructură și servicii publice de turism, obiective de patrimoniu
➡️ specializare inteligentă

Sursa: ADRNV

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ultimele înscrieri pentru studenți și profesori în cel mai complex program de educație

Articolul următor

Schaeffler va construi un complex de laboratoare de ultimă generație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share