Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schaeffler va construi un complex de laboratoare de ultimă generație

Schaeffler investește aproximativ 80 de milioane de euro într-un nou complex de laboratoare în Herzogenaurach, ca parte a strategiei din Roadmap-ul 2025 anunțat anul trecut. Investiția vizează asigurarea competitivității și capacității Grupului Schaeffler de a realiza oportunități de viitor, precum și consolidarea poziției campusului său din Herzogenaurach, drept un centru de excelență tehnologică. Complexul, aflat în prezent în faza de planificare, este preconizat să fie finalizat în 2023.

Sediul central al Schaeffler din Herzogenaurach va găzdui în curând un complex central de laboratoare transversale care se vor întinde pe aproximativ 15.000 de metri pătrați, suprafață brută și va adăposti 15 laboratoare și va oferi oportunități de angajare pentru peste 360 de angajați. Noile laboratoare vor centraliza și consolida competențele și capacitățile de bază ale Grupului Schaeffler în domeniile cheie ale tehnologiei, cum ar fi: sistemele de măsurare, testare și calibrare, cercetarea și proiectarea materialelor, electrochimie și optimizarea duratei de viață a produsului, a rezistenței și a fiabilității. De asemenea, va găzdui un nou laborator de electronică. Obiectivele companiei în consolidarea tuturor acestor activități sub un singur acoperiș includ îmbunătățirea transferului de cunoștințe și tehnologie între diviziile sale și îmbunătățirea performanței prin utilizarea partajată a resurselor.

„Ideea noului complex de laboratoare centrale este aceea de a pune la dispoziție tehnologiile cheie pe o bază integrată, transversală, astfel încât să putem, de exemplu, să dezvoltăm produse pentru mobilitate sustenabilă și neutră din punct de vedere al carbonului și ecosisteme energetice”, a explicat Uwe Wagner, director de cercetare și dezvoltare Schaeffler AG. „Pentru a dezvolta soluții pentru mega-tenduri, cum ar fi neutralizarea carbonului, mobilitatea de nouă generație și automatizarea, trebuie, de asemenea, să ne sporim capacitatea de a ne dezvolta rapid competențele de bază într-o gamă largă de discipline, de la materiale și tehnologia suprafeței până la electrochimie, electronică și digitalizare. Noul complex de laboratoare centrale va fi rampa de lansare ideală în acest sens.

Schaeffler intenționează, de asemenea, să facă noul complex accesibil clienților externi. Prin urmare, planurile sale includ și un laborator și o zonă de prezentare dedicată temelor de digitalizare și utilizare a inteligenței artificiale.

„Performanța noastră excelentă în producție ne-a demonstrat că suntem, de asemenea, poziționați în mod ideal pentru a oferi clienților noștri soluții optime în domeniile cheie ale tehnologiei viitoare, cum ar fi mobilitatea electrică, robotica și hidrogenul”, a explicat Andreas Schick, directorul de operațiuni Schaeffler. „Acestea sunt domenii de creștere în care, încă din etapa de cercetare preliminară, trebuie să luăm în considerare produsul final sau aplicația, precum și producția la scară comercială pentru a ne menține în fața concurenților noștri globali. Tehnologiile noastre de simulare digitală, în special, sunt parte integrantă din acest proces. ”

În afară de capacitățile sale extinse de cercetare și dezvoltare, complexul central de laboratoare din Herzogenaurach va stabili noi standarde în ceea ce privește controlul climatului de laborator și eliminarea vibrațiilor, făcându-l ideal pentru sisteme de măsurare de înaltă rezoluție și alte tehnologii extrem de sensibile. Clădirea, care este programată înspre a fi utilizată la începutul anului 2024, va fi construită conform celor mai noi standarde de sustenabilitate și va funcționa ca o clădire verde, în conformitate cu standardul de aur DNGB (German Sustainability Council).

Noua facilitate este o parte importantă a strategiei Roadmap 2025, care a fost anunțată în noiembrie anul trecut și detaliază modul în care Grupul Schaeffler își va consolida în mod sustenabil deschiderea de viitor și poziția competitivă. „Complexul de laboratoare centrale va asigura locuri de muncă în domeniile cheie de creștere a tehnologiilor”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. „De asemenea, va adăuga valoare locației Herzogenaurach și regiunii în sine, atât în ochii clienților cât și a angajaților și va sublinia încă odată angajamentul nostru față de Germania ca locație de afaceri.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Regiunea Nord-Vest își pregătește beneficiarii pentru noii bani UE

Articolul următor

Afacerile ELCO au crescut cu peste 40% în 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share