Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IT-iștii clujeni de la BVB, “cumpărături” de 10 milioane euro

AROBS Transilvania Software (Cluj) și Teraplast (Bistrița-Năsăud) sunt singurele societăți din regiune listate la bursă care au apelat, prin intermediul eVOTE, la adunările generale ale acționarilor (AGA) derulate în sistem virtual.

Prima companie de software prezentă pe piața bursieră din România, Life Is Hard (LIH) Florești, va investi 10 milioane de euro pentru a cumpăra dețineri la companii de tehnologie, conform raportului anual al societății.

Companiile vizate activează în zonele orașe inteligente, securitate cibernetică, dezvoltare & infrastructură digitală, Big Data, Private & Public Cloud. Planurile de dezvoltare ale companiei vizează creşterea prin noi achiziţii în următorii doi ani, demers pentru care LIH va investi 10 milioane de euro, sumă finanţată prin mecanisme specifice Bursei de Valori București (BVB).

“Raportat la aşteptările noastre comunicate prin bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2020 ajustat cu potenţialul impact generat de pandemie, la finalul anului raportăm un profit net de 1,1 milioane lei, ceea ce ne duce la o execuţie bugetară de peste 100%”, se precizează în raportul LIH.

Profitul a fost afectat de achiziţiile făcute pentru implementarea celor două proiecte majore pe care le derulează în acest moment compania – sistemul de parcări inteligente din Cluj-Napoca şi Smart Territory Cluj (ghişeu unic, arhivă, atlas). Rezultatele acestor achiziţii se vor regăsi progresiv în activitatea companiei şi T1 şi T2 din 2021.

Life is Hard a atras în 2020 interesul a peste 500 de investitori, dublându-şi în anul pandemiei numărul de acţionari. Principalii acționari sunt Ioan Cătălin Chiș – 63,3689% și Erik Barna – 23,4243%. Intenția conducerii este de a ajunge anul viitor la o capitalizare bursieră de 100 de milioane de lei.

În decembrie 2020, LIH a primit aprobarea finală pentru preluarea fondului de comerţ al Active Power Solutions, a achiziţionat 40% din Performia Finance, companie de consultanţă financiară, şi a demarat preluarea fondului de comerţ al TreeComm, distribuitor de soluţii de telecomunicaţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul își face drumuri expres și variante ocolitoare

Articolul următor

Inovarea, cheia pentru o agricultură mai durabilă. Corteva Agriscience - la un eveniment privind Acordul Verde al UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share