Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste o sută de milioane de lei vor ajuta la dezvoltarea a 26 de firme din regiunea Vest a țării

Investiții în valoare totală de 129,22 milioane lei, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 57,29 milioane lei, respectiv 11,75 milioane euro au ajuns la un număr de 26 firme din zona de vest a României. Banii a fost acordați, în luna februarie, în urma semnării unor noi contracte de finanțare în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii.

Sunt proiecte care prevăd investiții în diferite domenii de activitate – sănătate, construcții, industria prelucrătoare, arhitectură și inginerie, care vor beneficia de fonduri europene pentru dezvoltare, extindere, modernizare și achiziția de echipamente și linii de producție.

Din totalul celor 26 de contracte semnate, 8 proiecte, prin care se solicită 20,55 milioane lei, se vor implementa în județul Arad, 3 proiecte, prin care se solicită 5,09 milioane lei, în județul Caraș-Severin, 5 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 10,99 milioane lei, în județul Hunedoara, iar 10 proiecte, prin care se solicită 20,66 milioane lei, se vor implementa în județul Timiș.

Nouă dintre aceste contracte, cu o valoare nerambursabilă de 6,41 milioane lei, au au fost obținute de microîntreprinderi, iar celelalte 17, cu o valoare nerambursabilă de 50,88 milioane lei microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii.

La nivelul Regiunii Vest, până în prezent au fost semnate 327 de contracte de finanțare pentru acordarea de ajutoare de minimis microîntreprinderilor, cu o valoare nerambursabilă de 242,95 milioane lei (49,83 mil. euro), în cadrul Axei Prioritare 2, Prioritatea de Investiții 2.1.A (apelurile 1 și 2). În cadrul Priorității de Investiții 2.2, dedicată microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii (apelurile 1 și 2), au fost contractate în total 96 de proiecte, a căror valoare nerambursabilă este de 256,16 milioane lei (52,54 mil. euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid pregătește investiții de 11 milioane de lei în rețelele de alimentare cu gaze naturale din Timiș

Articolul următor

Mașinile electrice și hibrid, alimentate la Cluj Arena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share