Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Domeniul Banffy din Răscruci va deveni centru cultural

Castelul Banffy din comuna clujeană Răscruci se va transforma într-un centru de cultură, pe modelul Cazino Cluj-Napoca, printr-un proiect european de 6,5 milioane de euro.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire și a parcului-monument. „Ne dorim ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp posibil, astfel încât acest obiectiv cultural să poată fi valorificat la potențialul său maxim. Deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg va crește atractivitatea întregii zone din punct de vedere turistic și va asigura, implicit, un plus de bunăstare”, susține Alin Tișe, președintele CJ.

Lucrările de restaurare și conservare, de 27 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, au un termen de finalizare de maximum doi ani. Din totalul investiției, 19 milioane reprezintă finanțare europeană ca urmare a proiectului câștigat de forul județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Acesta urmărește punerea în valoare a ansamblului prin schimbarea destinației castelului în centru cultural, cu standarde ridicate de finisare și dotare. În final, va fi amenajat un centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale și vizitarea de către publicul larg. Castelul din Răscruci va fi realizat după modelul Cazinoului din Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Informaticienii din Transilvania, recrutați de grupul Metro

Articolul următor

Aplicația UPPark, activată în parcările publice ale Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share